Slovenija
27 ogledov

Si moram res nalepiti na čelo?

kolumnisti 14.06.11, Maja Kalan, novinarka Zurnal24, foto: Anze Petkovsek Anže Petkovšek
Črno-bela očala. Ali kako prepričati ljudi, naj jih snamejo, saj niso za vse, kar jim ni všeč, krive zle sile.

Kljub relativni mladosti sem v novinarstvu ravno prav časa, da me spletni komentatorji, pošiljatelji "ljubezenskih" pisem in dežurni nergači načeloma ne ganejo. Narava dela je takšna, da smo se primorani ukvarjati z iskanjem pravice, reševanjem težav sodržavljanov in z greznico vsakodnevnih političnih spletk – vse to pa me je v razmeroma kratkih petih letih opremilo z debelejšo kožo, kot bi jo imela sicer. A minuli teden me je nekdo vendarle – ne, ne razjezil, ampak razžalostil.

Ko sem sredi debate o sporni objavi v našem časniku predlagala, naj domnevno napačno ravnanje sporočijo vodstvu, je dotični tviteraš dejal, da se ne izplača, češ saj ne boste več dolgo. Ker naj bi bili naši izdelki pod vsako kritiko, ker naj bi bili zgubaški, ker naj bi širili škodljive ideje, ker naj bi bili agitpropovski, finančno podprti s strani nekih klik (hecno, hkrati zgubaški?), subvencionirani (nikoli nismo prejeli nobene državne subvencije) in izdatno podprti s strani oglaševalcev iz vrst "paradržavnih kolhozov" (ko sem to omenila oglaševalskemu oddelku, so se z mešanico grenkobe in cinizma nasmehnili – ko bi le bilo tako preprosto ...).

A to niti ni pomembno. Ključno je, da je omenjeni neoliberalec (za kar se je označil sam!) prepričan, da bo za vse nas bolje, če moj delodajalec propade. Ker imajo neoliberalci raje mlade na zavodu, nasprotujejo tujim neposrednim investicijam (naš lastnik je avstrijsko podjetje) in (tu nastopi klasična slovenska specialiteta) imajo tudi precej prozorne politične preference.

Spoštovani nesimpatizer Žurnala, sveta okoli sebe ne doživljam in ne živim tako kot vi. Moj svet ni črno-bel ali kako drugače razdvojen. Meni in – upam si trditi – številnim mojim vrstnikom "dol visi" za komuniste, Udbo, medvojne izdajalce, Tita, Kučana, zarote in FDV. Živimo in delamo za to, da se Slovenija, če uporabim vaše besede, ne bo pogrezala v živi pesek, pa za vašo penzijo, ki je vsaj za eno vesolje bližje kot moja, in za svoje otroke. Zato se nam pridružite ali pa nas s svojimi preganjavicami pustite pri miru.

Komentarjev 3
  • Stolp 21:57 08.december 2013.

    Kar je še moteče ali bolje rečeno smešno in nevredno profesionalnega portala so slovnične, tipkarske,... napake v člankih v povprečju vsaj dva do trikrat več kot pri konkurenčnih portalih. O izgledu portala glede na konkurenčne tudi ne bi, je daleč ...prikaži več za časom in je bil pravzaprav bolj moderen kake 2-3 leta nazaj pred 'prenovo'.Pri vsem tem se res tudi jaz čudim, pa brez zamere, da sploh še obstajate, sploh pa so vse te pomanjkljivosti zelo nenavadne glede na to da so vaši lastniki Avstrijci. Kako to da to dopuščajo?

  • Stolp 21:56 08.december 2013.

    Pustimo temne sle, Kučana, FDV, preganjavice,...tudi tega komentatorja ne poznam, vsak portal piše za nekega naročnika pač to je jasno, ne briga me kdo je, vedno težim k temu da slišim resnico iz večih virov. Ravno zato berem tudi Zurnal24. ...prikaži več Bi ga morda še naprej redno bral a ga vedno manj in tudi vedno manj komentiram zaradi:-poplave reklam, brez primere, ne samo glede na novičarske portale ampak na sploh. Ga skoraj ni resnega internetnega sajta(katerega prvotni namen ni ravno sama reklama), ki bi bil z reklamami tako vsiljiv. Ta poplava zelo zelo otežuje branje, komentiranje in sploh uporabo vašega portala. Tako večkrat ravno zaradi tega prekinem branje in preklopim na kak konkurenčen portal na vašega pa se le še izjemoma vračam.-zelo neroden sistem komentiranja in prijavljanja za komentiranje, rezanje komentarjev pri pošiljanju, izginjanju komentarjev še predno ga oddaš,...neprofesionalno in šlampasto!Kar je še moteče ali bolje rečeno smešno in nev

  • mrki 17:01 08.december 2013.

    Zakaj bi vas pustili pri miru ??? Ste javni delavci, oblikovalci ljudskega mnenja in pač določeni se ne strinjajo z vašim pisanjem in v demokraciji se to pove - a ne ? Mam pa predlog za Vas osebno in za ...prikaži veča Žurnalčke - vsaka dva meseca razkrinkajte eno omrežje z imeni , priimki in "rabotami " , ki so pripomogle k današnjemu stanju v SLO !! Bo šlo ? Razen če ne mislite , da je služba novinarja pisati samo v rumeni coni - beri trače.