Slovenija
40 ogledov

Šifra za drogo: beli in rjavi plašči

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Heroinska naveza. Po tajnem policijskem sledenju priprli sedmerico, ki je preprodajala mamila.

Na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča bo danes sedla šesterica moških in ženska. Obtožnica jim očita preprodajo kokaina in heroina v Sloveniji in tujini.

Avstrijski kolegi so 1. septembra 2008 obvestili ljubljanske kriminaliste, da so prijeli zakonca Ano in Besima Kastratija s pol kilograma heroina. Drogo sta nameravala izročiti kupcema Lazi Todorovskemu in Ilijevu Valentinu Petrevu. Po obtožnici sta zadnja delala za Mustafo Izairija, lastnika oziroma najemnika lokala Simplon v Ljubljani, glavnega akterja v tej navezi, ki je za kokain uporabljal šifro bel plašč, za heroin pa rjav.

Poleg Izairija bodo sodili tudi Gregorju Kristlu, Almirju Shainoskemu, Ersenu Jusufoskemu, Ersenu Hujiću, Jusufu Hauziju in Petri Lavrič. Vsi so se izrekli za nedolžne ali pa se niso hoteli zagovarjati. A na 20 straneh obtožnice je državna tožilka podrobno opisala vlogo vsakega od obdolženih.

Tajnemu policijskemu sodelavcu so marca in aprila lani prodali za deset tisoč evrov kokaina, 4. maja lani poleg kokaina še heroin za 9.700 evrov, osem dni pozneje pa obe drogi še za 2.900 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.