Slovenija
82 ogledov

“Šikanirali so me”

David Mišigoj, sindikalni zaupnik v Obiju, meni, da so ga odpustili, ker je javn Žurnal24 main
Obi. Sindikalist toži podjetje zaradi odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

David Mišigoj, nekdanji vodja prevzema v koprskem trgovskem središču Obi, meni, da so mu junija lani neupravičeno odpovedali pogodbo o zaposlitvi iz krivdnih razlogov, zato zdaj toži podjetje. Glavna obravnava na koprskem delovnem sodišču je razpisana za jutri.

Očitki o mobingu

Sporen ukrep. Začetek lanskega leta je vodstvo Obija zaradi kraje, ki so jo izvedli neznani storilci, kolektivno obtožilo 19 zaposlenih in jim zagrozilo z izgubo službe. Sporen disciplinski ukrep, saj vodstvo ni imelo nobenih dokazov, je tedaj obsodil tudi KNSS Neodvisnost, ker naj bi šlo za mobing.

Trn v peti
“Odkar sem začel opozarjati na nepravilnosti, so me šikanirali in iskali izgovore, da bi me odpustili,” pravi Mišigoj. Ponujali so mu celo denarno nadomestilo, če bi sam dal odpoved. Pri tem ga podpira sindikalna organizacija Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS). V Obiju komentarja v zvezi s tem včeraj nismo dobili.

Očitki vodstvu
Mišigoj je med drugim lani opozarjal na nesprejemljiv ukrep vodstva Obija, ki je za krajo, ki jo je v začetku lanskega leta izvedel neznani storilec, pavšalno in brez dokazov obtožilo kar 19 zaposlenih in jim zagrozilo z izgubo službe. Kritičen je bil tudi do uvedbe nove sistematizacije, za katero naj vodstvo ne bi imelo zakonske podlage in zaradi katere je delovno mesto izgubilo pet ljudi. Po Mišigojevih besedah pa so v Obiju poleg njega naknadno odpustili še enega delavca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.