Slovenija
96 ogledov

Šikaniranje na Občini Postojna

Iztok Perenič je povedal, da so preiskavo šikaniranja na Občini Postojna začeli Žurnal24 main
Ovadba policije. Osumljena naj bi podrejeni uslužbenki na občini povzročila celo duševno obolenje.

Iztok Perenič, vodja sektorja kriminalistične policije na postojnski policijski upravi, nam je včeraj potrdil sum šikaniranja na Občini Postojna, o čemer se je po Postojni šušljalo že nekaj časa.

Policija je zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja šikaniranja na delovnem mestu po večmesečni preiskavi februarja na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podala kazensko ovadbo. “Osumljenka iz okolice Postojne naj bi kot delovno nadrejena s duševnim nasiljem, trpinčenjem in neenakopravnim obravnavanjem podrejeno oškodovanko ponižala, prestrašila, povzročila duhovno obolenje in zmanjšanje njene delovne storilnosti,” so nam pojasnili na policiji.

O zadevi še ni bilo dokončno odločeno in jo proučujemo,” nam je odgovoril Slavko Ožbolt, vodja koprskega tožilstva, kjer so lani in letos obravnavali le še dva primera šikaniranja na delovnem mestu; enega so predali sodišču. Več o primeru in o tem, kako so ukrepali, smo želeli izvedeti tudi od Občine Postojna, a odgovorov še nismo dobili.

Iztok Perenič je povedal, da so preiskavo šikaniranja na Občini Postojna začeli na podlagi prejete ovadbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.