Slovenija
4546 ogledov

Silovita eksplozija v bloku sredi Maribora, evakuirali 32 stanovanj

mariborinfo.com
Popoldne je sredi Maribora odjeknila silovita eksplozija. Po zadnjih informacijah je počilo v stanovanju na Ulici bratov Greifov.

Več informacij je posredoval prvi mož mariborskih poklicnih gasilcev Aleš Ciringer, ki je povedal, da je do eksplozije plina prišlo v tretjem nadstropju enega od blokov, pri tem pa je ta etaža skoraj povsem uničena.

Po njegovih podatkih je bilo poškodovanih več ljudi. Vse so prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, intervencija pa še poteka. V stanovanju, kjer je eksplodiralo, je tudi zagorelo, gasilci pa so požar hitro pogasili, tako da zaradi požara ni posebne dodatne škode.

Vodja intervencije Primož Osojnik je po ogledu prizorišča potrdil, da naj bi prišlo do eksplozije zemeljskega plina pri štedilniku v enem od stanovanj, zaradi česar so morali evakuirati 32 stanovanj. V eksploziji je bila po njegovih besedah ena oseba huje poškodovana, štiri pa lažje.

Za zdaj odgovorni še ugotavljajo, v kakšnem stanju so stanovanja v bloku, a v vsaj šest se zaradi uničenosti stanovalci danes zagotovo ne bodo mogli vrniti.

Spletni Večer ob tem poroča, da naj bi v stanovanju, kjer je eksplodiralo, po neuradnih informacijah živel starejši moški, ki naj bi skušal storiti samomor. Po pisanju časnika naj bi namreč v njegovo stanovanje vdirali že pred dvema mesecema, ko naj bi si prav tako že skušal soditi sam.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Avatar Zala
    Zala 00:10 08.november 2018.

    ... evakuirali 32 stanovanj. Kaj res? Menda stanovalce iz teh stanovanj in ne stanovanja. Kakšnih skrpucal so zmožni nekateri pisci prispevkov.