Slovenija
38089 ogledov

Silovito neurje s točo sinoči v tem delu Slovenije povsem uničilo pridelek

Toča
Nad Prekmurjem je sinoči nastala močna nevihta, ki so jo spremljale številne strele, močni nalivi, sunki nevihtnega piša in toča.

V nekateri krajih v Prekmurju je pridelek, ki ni bil zaščiten, toča povsem uničila.

Danes bo večinoma pretežno jasno, popoldne občasno delno oblačno z možnostjo kakšne plohe ali nevihte.

Več možnosti za nastanek kakšne nevihte bo popoldne na širšem območju alpsko-dinarske pregrade, zvečer pa predvsem na severu države. Predvidoma bodo zvečer nevihte nastajale severno od nas, vendar bodo na poti v Slovenijo razpadle. Kakšna nevihta je možna v noči na petek. Večjih posebnosti danes ni pričakovati.

"Kot kaže, pa se bo v soboto vreme vsaj začasno umirilo, zgodaj popoldne pa se bo nevihtna aktivnost znova prebudila, predvidoma najprej v severozahodni Sloveniji. Takrat bodo nevihte potovale proti severovzhodu," pravijo na agenciji za okolje.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Predvsem v vzhodnem in južnem delu države utegne vreme zdržati do večera in ob dokaj sončnem in vetrovnem vremenu se bo temperatura znova dvignila nad 30 stopinj Celzija.

Včeraj pozno zvečer se je nad delom Prekmurja razbesnelo neurje z močnimi nalivi, vetrom in točo. Takšno je bilo stanje na Hotizi. Hvala Jasna Horvat za poročanje.

Posted by Neurje.si on Wednesday, July 31, 2019

V noči na nedeljo bomo prišli pod vpliv vremenske fronte, padavine z nevihtami se bodo najprej začele pojavljati v zahodni Sloveniji in se do nedeljskega jutra predvidoma razširile na vso Slovenijo.

V nedeljo čez dan bodo pogoste plohe in nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra, vmes pa obdobja brez padavin. Krajevna neurja z morebitno debelejšo točo bodo predvidoma omejena le na vzhodno Slovenijo.

Zaradi predvidenih obilnejših nalivov lahko povsod nastanejo težave z meteorno vodo in hudourniškimi vodotoki. Osvežilo se bo, v nedeljo popoldne bodo marsikje v zahodni in osrednji Sloveniji temperature le okoli 20 stopinj Celzija.

V prvih dneh prihodnjega tedna bo dopoldne dokaj sončno, popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti in nastale bodo posamezne plohe in nevihte. Znova bo topleje, v ponedeljek in torek bodo najvišje dnevne temperature stopinjo ali dve nad 30 stopinj Celzija, od sredine tedna naprej pa se temperature v notranjosti Slovenije višje ne bodo povzpele.

Novega vročinskega vala za zdaj ni na vidiku.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Beckerella
    Beckerella 00:57 02.avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com