Slovenija
28 ogledov

Silvestrovanja povprečno na -5

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Zadnji dan v letu zjutraj oblačen in meglen, popoldne sončen. Ponoči temperature krepko pod lediščem.

Zadnje jutro leta 2010 se bo začelo nekoliko oblačno in megleno ter zimsko hladno. Živo srebro naj bi se zjutraj gibalo od -10 do -6 stopinj Celzija. "Dopoldne se bo megla počasi dvignila, popoldne bo precej jasno oziroma kar sončno," pravi Benedikt Strajnar z urada za meteorologijo. Zaradi sonca bo čez dan tudi nekoliko manj hladno, temperature se bodo gibale okrog ničle.

Ko se bo sonce spustilo, pa bo zopet stisnil mraz: "Na silvestrsko noč bo dokaj hladno, okrog -5, -6 stopinj bomo imeli," napoveduje Strajnar in v smehu doda, da je potrebno za silvestrovanja poskrbeti, da nas ne bo zeblo. Kakšen način se mu zdi najboljši, ne dodaja.

Sledi resna napoved za soboto, ki bo spet jasna in hladna, ravno tako dopoldanski del nedelje. Že popoldne se bo od severa povsod pooblačilo; ponoči in v zgodnjem ponedeljkovem jutru naj bi po Sloveniji zapadlo nekaj novega snega. "Večjih količin ne bo, sneženje bo tudi kmalu ponehalo," pravi Strajnar in dodaja, da bo nadaljevanje prvega tedna v letu 2011 brez padavin, vendar kljub temu zimsko hladen. V ponedeljek in torek zjutraj bo od -10 do -8, čez dan bo največ minus ena stopinja Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.