Slovenija
3 ogledov

Simbioz@ v polnem teku

upokojenec računalnik Shutterstock
Brezplačne delavnice za učenje veščin računalništva in mobilne telefonije za starejše bodo potekale do petka na več kot 300 lokacijah po vsej Sloveniji.

Po besedah letošnje vodje projekta Simbioz@ Tanje Mozetič želijo s ponovnim projektom, tokrat poteka drugič zapored, zajeti tako udeležence lanskega leta z nadgradnjo modulov, kot tudi nove in jih povezati med seboj in v svet. Projekt bo namreč obeležil leto 2012 kot evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti.

"To je v bistvu projekt, kjer mladi prostovoljci učijo starejše osnove računalništva. Do petka se bodo starejši na delavnicah spoznali z osnovami računalništva, interneta ter elektronske pošte," je pojasnila. Omenila je, da so letos dodali še dva nova modula in sicer se bodo starejši v četrtek spoznavali s socialnim omrežjem Facebook, v petek pa z osnovnimi in naprednimi funkcijami mobilnega telefona.

Prvo delavnico Računalnik moj prijatelj je vodil predsednik državnega zbora Gregor Virant, ki je tudi častni pokrovitelj dogodka. "Virant je izrazil željo, da danes uči starejše, ker meni, da so starejši pri računalništvu nekako zapostavljeni," je pojasnila Mozetičeva. Virant pa je dejal, da tudi sam vsak dan uporablja računalnik, predvsem internet, za komunikacijo z znanci in prijatelji, za pisanje, za delo v državnem zboru, pa tudi za plačevanje položnic.

Komentarjev 1
  • drugivlak 14:11 15.oktober 2012.

    Tako. Na njih svet sloni. Mladi itak niti v službo in na volišča ne hodijo....