Slovenija
27 ogledov

Simčič naj bi ponaredil spričevalo

Poslanec stranke DeSUS Ivan Simčič naj bi ponaredil spričevalo, s katerim izkazuje peto stopnjo izobrazbe. To naj bi bil tudi razlog, da so ga odpustili v Slovenski vojski, sta poročali komercialni televiziji.

Novoizvoljeni poslanec DeSUS-a Ivan Simčič je po poročanju Sveta na Kanalu A ponaredil spričevalo srednje gostinske šole v Sarajevu. Da je spričevalo ponarejeno, naj bi leta 2006 ugotovili vojaški obveščevalci, kar je danes potrdilo tudi ministrstvo za obrambo. Zaradi tega naj bi ga v vojski tudi odpustili.

Po besedah Simiča to ne drži. "Verjetno je bila zadaj pogodba. Jaz je nisem želel podpisati, ker bi moral ostati v vojski še 12 let in je prišlo do težav. Začele so se varnostne preverke s strani OVSE. Jaz sem rekel hvala lepa in nasvidenje. Danes sem ponosen na to," je za Svet dejal Simčič in dodal, da ni ravnal neetično.

Je pa Simčič leta 2006 diplomiral na filozofski fakulteti v Ljubljani iz sociologije in zgodovine. Na spletni strani državnega zbora pa je v njegovem življenjepisu zapisano tudi, da je končal srednjo vojaško šolo v Zadru.

Komentarjev 3
  • crvit 09:42 15.februar 2012.

    Vsem poslancem bi morali preverit kako izobrazbo imajo ne pa da se to prikrvia češ sej je v SDS stranki pa mu nihče nič ne more dejte no tud jaz bi bil poslanec in bi imel 5.000€ plače za nedelo ...prikaži več in neznanje.Ma dokler bo to tako bo propad države še hitrejši.Sedaj pa se bodo pol leta prepirali glede Simiča kaj in kako namesto da bi mu rekli adijo in vrni vse plače ki si jih prejel pod lažnim spričevalom in diplomo pa bi bilo vse vredu.A žal to pr nas ni mogoče ker pač je sistem tako narejen in ne bo kaznovan

  • klans12 01:24 15.februar 2012.

    jaz pravim da v naši vladi in politiki ima več kak 60% kupljeno diplomo oz nima končane srednje šole

  • KOJAK 21:36 14.februar 2012.

    ja ja ravno v Sarajevo je šel delat srednjo gostinsko šolo... papak lažnjivi