Slovenija
47 ogledov

Simčič odsoten zaradi bolezni

Ivan Simčič in Karl Erjavec Igor Zaplatil / Delo
Poslanec DeSUS-a Franc Jurša je dejal, da Ivana Simčiča, ki je vpleten v afero Spričevalo, danes ne bo na izredno sejo državnega zbora, ker je bolan.

"Institucije lahko obtožujejo, odloči pa lahko le ena. Kar se tiče morale in etike, je pa drugo vprašanje," je še povedal Jurša.

Da ima Simčič ponarejeno srednješolsko spričevalo, so že v sredo potrdili na tožilstvu. Včeraj pa je svoje poročilo podala tudi Komisija za preprečevanje korupcije, ki je ugotovila, da je poslanec Ivan Simčič, ko ni bil funkcionar, v pravnem prometu uporabljal neverodostojno spričevalo srednje šole.

Po medijskem razkritju tega pa ni ravnal v skladu s pričakovano stopnjo etike in integritete, ki jo zahteva narava poslanske funkcije.

Odvetniška družba Podjed, ki zastopa Ivana Simčiča, je v sporočilu za javnost zapisala, da je "edini organ, ki bi lahko ugotovil, da je spričevalo Ivana Simčiča ponarejeno, pristojno sodišče v Republiki Sloveniji. Zoper Ivana Simčiča ni bi sprožen noben sodni postopek, v katerem bi bilo ugotovljeno, da je spričevalo ponarejeno."

Komentarjev 8
  • REDSTAR 09:49 03.april 2012.

    Na fotografiji vidim dva bolnika!!!!

  • mufi 13:17 09.marec 2012.

    Tudi ta da je zbolel ? Pa to ne more več biti res ; pa je. Že dolgo mi ni več smešno, kako ubožčki nenadoma zbolevajo. Sicer pa goljufi, lažnjivci ipd sploh ne morejo zbolet, ker so ŽE "bolani" . ...prikaži več Pa upam, da jih bo v najkrajšem času "zbolelo" še kar precej podobnih.

  • Tupamaros 12:18 09.marec 2012.

    Jebite se s Simčičem vred. Raje vprašajte rektorja univerze S. Pejovnika naj pojasni kako lahko osebki diplomirajo brez vsaj srednješolske izobrazbe. Osnovnošolska izobrazba je dovolj, da končaš študij in diplomiraš? Podobno partijski akademiji v Kumrovcu.