Slovenija
19 ogledov

Simčič ostaja poslanec

Ivan Simčič in Karl Erjavec Igor Zaplatil / Delo
Izvršni odbor DeSUS-a je že obdelal točko srednješolsko spričevalo Ivana Simčiča. Ostaja poslanec, trdi, da spričevala ni ponaredil.

Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Janez Ujčič je že med sejo odbora pojasnil, da jih je Simčič prepričal in ostaja poslanec.

Simčič je danes namreč pojasnil zaplete glede njegovega srednješolskega spričevala. Dejal je, da je srednješolsko izobrazbo pridobil, da spričevala ni ponaredil ali nezakonito pridobil. Od Obveščevalno-varnostne službe ministrstva za obrambo bo zato zahteval, da javnosti predloži originalni dokument srednješolskega izobraževanja, s čimer bo dokazoval, da ga ni ponaredil.

Po mnenju predsednika DeSUS-a Karla Erjavca gre za gonjo proti vidnim članom stranke. Po Erjavčevih ocenah ima Simčič namreč ustrezno izobrazbo, saj je končal fakulteto, prav tako ima tudi srednješolsko izobrazbo. Iz "papirjev tudi ne izhaja, da bi bila diploma ali kakšno spričevalo ponarejeno".

Verjamejo Simčiču

Mediji so namreč v preteklih tednih poročali, da je poslanec DeSUS-a Ivan Simčič ponaredil srednješolsko spričevalo, zaradi česar naj bi izgubil službo v Slovenski vojski, kjer je bil zaposlen 15 let. Simčič je navedbe medijev zanikal, razloge za odpust iz vojske pa vidi v drugih stvareh, tudi v njegovi sindikalni dejavnosti.

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je v sredo zavrnil poročanja medijev. Dejal je, da Simčiču verjame, saj mu je ta zatrdil, da spričevala ni ponaredil.

Komentarjev 2
  • dragec 15:34 03.marec 2012.

    Prekmurci bi temu pravili: Škoda "guča".

  • albert 15:05 24.februar 2012.

    Važno, da je pudelj pa četudi nepismen.