Slovenija
35 ogledov

Simčič: "Vem, kje sem hodil v šolo"

Ivan Simčič Žurnal24 main
"Zdaj, ko ne dajem izjav, so mediji o meni odkrili več stvari, kot jih vem sam," je molk le pretrgal poslanec Ivan Simčič.

"Neki zavod je izdal spričevalo, z datumom, pečatom, naslovom. S tem, da je možno, da nekdo pred 20, 22 leti teh diplom, menda jih je v Sloveniji čez tisoč, ni vpisal v ustrezno knjigo, ali je kdo kaj odtujil, pa se ne ukvarja nihče," je za Delo povedal poslanec DeSUS-a Ivan Simčič.

Pravi, da je prvo informacijo, da nekaj ni v redu, dobil od obveščevalno-varnostne službe, ki je njegovo spričevalo preverjala leta 2007. "Tožilstvo je ugotovilo, da je zadeva zastarala, in s tem povedalo vse. Ampak očitno me je nekdo hotel politično diskreditirati," pravi Simčič.

"Našli bomo kompromisno rešitev"

"Vem, kje sem hodil v šolo, vem, da mi je najbližji kraj Opatija. Če bom vpisal podiplomski študij, ga bom tam, kjer mi bo najbližje. Vem, kje sem bil in kaj sem delal," je povedal poslanec. Pravi, da so mediji zdaj, ko ne daje izjav, o njem "odkrili več stvari", kot jih ve sam. "Zakaj se z mojo zgodbo ukvarjajo že dva meseca, pa boste morali vprašati koga drugega," se za časnik sprašuje Simčič.

"Če si del politične ekipe, moraš spoštovati ekipo. Ne more biti takole: šel bom k nepovezanim, varuje me stolček ali da bom junija nekam šel in tako naprej. Najprej je tu spoštovanje do stranke in predsednika," pravi Simčič. "S predsednikom se bom pogovoril, verjetno mi bo svetoval, kaj naj naredim, jaz pa mu bom predstavil svoje poglede. Stranka bo povedala svoje, predsednik svoje, jaz svoje in našli bomo kompromisno rešitev," je za Delo še povedal poslanec DeSUS-a.

Komentarjev 21
  • REDSTAR 08:25 03.april 2012.

    juventus!!! V času "komunajzarjev" je imel drž. YU dostojno življenje!! Zdaj pa držsvo vodi samooklicani kriminalec s svojo bando kriminalne preteklosti (opsss, tudi sedanjosti!!!!) Je bila mogoče sedanja vlada izvoljena od LJUDSTVA???

  • rakun 20:39 02.april 2012.

    Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha !

  • brezdom 19:46 02.april 2012.

    pa kaj se ukvarjate z gno.jem,saj ni vreden glede na njegovo izobrazbo,cetudi bi bila kaj trdi.pa erjavec je pravi kljukec stari senilni,je ga povozil cas,ne ve da je zaje.bal upognjence po dolgem in pocez,je pravi burek .ampak mislim da ve ...prikaži več in je njegov cas odstet,kahla pokvarjena logopedisticno debil.na stara .skratka pokvarjan do obisti za svoje cilje....