Slovenija
14 ogledov

Simič umaknil dve od 12 tožb

Simič je napovedal, da bo umaknil dve od 12 tožb. Žurnal24 main
Direktor davčne uprave RS Ivan Simič je po srečanju z nekaterimi novinarji napovedal, da bo umaknil dve od 12 tožb, napovedanih proti posameznikom in medijem.

Direktor davčne uprave Ivan Simič bo umaknil dve od 12 tožb, napovedanih proti posameznikom in medijem, ki so ga s svojimi izjavami in poročanjem prizadeli, in sicer proti bivšemu davčnemu inšpektorju Janezu Vrhuncu in Vesti, d. o. o.

Prvi se je Simiču javno opravičil na kosilu, kamor je šef davčne uprave povabil enajst toženih strank, za umik tožbe proti Vest, d. o. o., pa se je Simič odločil po tem, ko se je z njimi pogovoril že prej. "Gospod Simič, upam, da sprejmete moje opravičilo za besede, ki sem jih izrekel aprila na Pop TV. Ta zadeva je bila preuranjena in nepremišljena," je v mikrofone zbranih medijev povedal Janez Vrhunc. Napovedanega kosila se je poleg Vrhunca in Denisa Sarkića z Vesti za kratek čas udeležil le še Grega Repovž z Mladine, ki pa je povedal, da se Mladina ne namerava javno opravičiti, saj menijo, da tožba nima osnove. Podobnega mnenja so kot kaže tudi drugi, ki so se znašli na seznamu toženih, saj jih na kosilo ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.