Slovenija
17 ogledov

Si.mobil pod lupo tržnih inšpektorjev

Simobil Saša Despot
Tržni inšpektorji so pod drobnogled vzeli družbo Si.mobil, ker je ta za september napovedala uvedbo nadomestila za upravljanje z naročniško številko. Inšpektorji so namreč v zadnjih dneh zoper Si.mobil prejeli številne prijave.

Uporabnike, ki zaradi napovedanih sprememb želijo odstopiti od naročniške pogodbe, ob tem inšpektorji še opozarjajo, da zanje – ne glede na rezultate inšpekcijskega nadzora – teče 30-dnevni rok za morebiten odstop od naročniške pogodbe (odstop je torej možen do vključno 18. septembra).

"V nasprotnem primeru jih spremembe zavezujejo," poudarjajo na inšpektoratu.

Draži tudi Amis

Od septembra pa bo za evro dražji tudi dostop do interneta prek ponudnika Amis. "Sprememba cen velja za vse naročniške pakete s storitvijo Amis Internet (AmisDSL v omrežju Amis ter Telekom Slovenije, kabelski internet, Amis Optika), za katere je bilo naročniško razmerje sklenjeno pred 1. 8. 2011. V prihodnosti ne načrtujemo novih podražitev," so nam sporočili iz družbe.

 

V Amisu poleg podražitev napovedujejo tudi nadgradnjo omrežja, povečanje števila HD-programov, od 1. septembra pa bo brezplačna tudi storitev Media Center. Takrat bodo začeli tržiti tudi širokopasovne storitve na optičnem omrežju Telekoma Slovenije. "V praksi to pomeni, da bo uporabnikom optičnih omrežij končno omogočena izbira operaterja in različnih storitev," poudarjajo in dodajajo, da bodo storitve optike do doma zagotavljali "na lastnem omrežju in lastni opremi".

Komentarjev 7
  • Tarife Si 07:41 18.avgust 2011.

    Na portalu Tarife.si so nove cene klicev, uporabnine in naročnin paketov Si.mobila že vnešene. Katera tarifa je po novem za vas najugodnejša lahko preverite na naslovu: http://www.tarife.si/vnos-mesecne-porabe.html

  • mufi 13:58 17.avgust 2011.

    Kdo neki se je zbudil ? Inšpektorji ali ljudje ??

  • Mr.Bean 12:20 17.avgust 2011.

    bla...bla...prej ali slej se bo začel tudi tušmobil "preseravat"