Slovenija
53 ogledov

Simobilov Orto bo dražji

Uporabniki dveh Simobilovih paketov Orto bodo od 5. septembra plačevali višjo naročnino. ZPS o uvedbi nadomestila: "Le pobiranje denarja."

Mesečna naročnina za paket Orto u nulo se bo zvišala za dva evra in bo po novem znašala 12 evrov. Uporabniki paketa Orto Muziq pa bodo morali namesto 15 evrov plačevati 16 evrov mesečne naročnine. Slednja na paketu Orto beri ostaja nespremenjena, so sporočili iz Simobila.

S 5. septembrom se bodo v paketih Orto spremenile tudi cene klicev v druga slovenska omrežja, in sicer na 0,15 evra za minuto (sedaj 0,10 evra na minuto).

Dražji tudi stari paketi Zame in Smart

S petim septembrom se bodo spremenile tudi cene na starih paketih Zame in Smart. "Mesečna naročnina se bo na vseh teh paketih povišala za dva evra. Uporabnikom, ki so naročniško razmerje sklenili v akciji Polovička med 12. 7. 2010 in 22. 7. 2010, se bo mesečna naročnina povišala le za en evro," so zapisali v Simobilu in dodali, da nespremenjene ostajajo cene in vključene storitve novih paketov Zame, novih poslovih paketov in paketov brez naročnine (SIMPL).

Nadomestilo za upravljanje z naročniško številko

Simobil poleg tega uvaja nadomestilo za upravljanje z naročniško številko. To pokriva stroške upravljanja s kartico SIM, po novem pa se bodo iz nadomestila pokrivale tudi storitve, ki so se do sedaj posebej zaračunavale. Nadomestilo se bo za obstoječe naročnike prvič obračunalo v oktobru za obdobje enega leta vnaprej v enkratnem znesku 9,78 evra, za nove naročnike pa s septembrom.

V okviru nadomestila za upravljanje z naročniško številko bodo Simobilovi naročniki lahko denimp v primeru kraje ali izgube telefona ali zamrznitve telefonske številke zamenjali oziroma ponovno aktivirali svojo SIM-kartico, zamenjali telefonsko številko ali obračunski cikel, kadarkoli v roku enega leta bodo lahko prenesli lastništvo in po naročilu dali izdelati razčlenjen račun.

"Pobiranje denarja"

V Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) uvedbo nadomestila vidijo kot neupravičeno. "Presenečeni smo, da se ta način 'pobiranja denarja' seli tudi na področje telekomunikacij, kjer naročniki že sicer plačujejo naročnino," je povedal Boštjan Okorn iz ZPS.  Menijo, da gre za enega v vrsti pavšalnih stroškov, ki jih bo moral naročnik plačati, ne glede na to, ali bo koristil vključene storitve ali ne.

V Simobilu pa se branijo, da bodo z uvedbo nadomestila omenjene storitve še naprej lahko ohranjali brez dodatnih stroškov, hkrati pa bodo uporabnikom v okviru nadomestila na voljo nekatere doslej plačljive storitve: "Gre torej za realne stroške in trditev Zveze potrošnikov Slovenije, da gre za dodaten strošek brez dodane vrednosti, ne drži."


Komentarjev 13
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:34 05.avgust 2011.

    Ko vse preračunaš je na koncu Mobitel še najugodnejši!

  • 1111 07:56 05.avgust 2011.

    ...v zadnjih letih so pridobili veliko novih naročnikov....sedaj jih bodo veliko izgubili...ovce požrešne...

  • Mathew Jukebox 21:07 04.avgust 2011.

    Torej jst vem da če bo moj mesečni račun ( števlike so skoraj zmeraj enako vrtijo) večji, čeprav je že sedaj velik bom moral na žalost simobil zapustiti....