Slovenija
21 ogledov

Simona Dimic zahteva tri plače

Simona Dimic Saša Despot
Nekdanja šefica kabineta premierja Boruta Pahorja Simona Dimic od države zahteva tri neto plače ali 6.600 evrov.

Simona Dimic je tožbo zoper Republiko Slovenijo kot delodajalca vložila 9. marca, so za časopis Finance včeraj potrdili v kadrovski službi vlade. Postopek po njihovih besedah še vedno traja.

Iz Pahorjevega kabineta so jim odgovorili, "da je poravnava še vedno mogoča, vendar pa menimo, da ni pravne podlage za izplačilo odpravnine".

Premier Borut Pahor je ob njenem slovesu javno zatrjeval, da odpravnine ne bo, kar naj bi jim Dimičeva tudi obljubila. Stiki osebja v kabinetu Pahorja z Dimičevo so se po vložitvi tožbe še zredčili, ob sklicevanju na vire še pišejo Finance.

Odpravnina bi Dimičevi pripadala le, če bi ji pogodbo odpovedala vlada. Ker pa je odstopila sama, ji odpravnina ne pripada, so lani še nekaj dni po odstopu zatrjevali na vladnem uradu za komuniciranje.

Komentarjev 6
  • zdrej 14:43 30.avgust 2011.

    Naj kar toži. Vmes se naj spiše obtožnica ter narok za prisilno privedbo zaradi begosumnosti. Ko pride v Slovenijo oz na sodišče, se jo hapsne. Dati ji konkretno globo, tak da bo lahko tisto z davkoplačevalskim denarjem kupljeno "hiško" kr ...prikaži več prodala. Poravnala vse kredite, da ji nič ne osta, ker saj Dubajčani pa imajo kar velike dnarce.

  • Bizgec 10:41 30.avgust 2011.

    Franc, problem je ravno v tem, da ji ne pripada - ker je dala sama odpoved. Ce bi jo drzava odpustila, bi ji pripadala odpravnina - ampak je ni.

  • Franc Bukovec 10:31 30.avgust 2011.

    saj ni ona kriva, kriv je sistem, ker to dopušča. Saj bi vsak od nas vzel od države kar mu pripada. Saj ni ženska butasta, da bo pustila državi 6600€. Če ji po zakonodaji to pripada, potem nimate seljacine kej ...prikaži več velik piskat. Lahko vas samo raznese od zavisti.