Slovenija
1365 ogledov

Simona Weiss izgubila bitko z rakom

Simona Weiss Facebook
52-letna Simona Weiss je podlegla zahrbtni bolezni.

Kraljica ljudskih src, Simona Weiss, je po dolgi in težki bolezni v 53. letu starosti zaspala za vedno.

Pevka, ki je na slovenski sceni slovela v  80. in 90. letih, je svojo pevsko kariero zaključila že pred desetimi leti, ko se je posvetila družini in dobrodelnosti. V svoji karieri je prodala več kot pol milijona albumov. Kar petkrat ji je uspelo razprodati največjo ljubljansko Halo Tivoli. Največje uspešnice so bile njene pesmi Mati, Pet poljubov,  Vzela sem si Štajerca ter Tisoč želja.

Leta 2000 se je umaknila z odrov, leta 2003 pa se je vrnila s ploščo Računam nate, naslednje leto pa se umaknila z glasbene scene. Ukvarjala se je z dobrodelnostjo in pomočjo otrokom z avtističnimi motnjami ter svoji družini.

Rodila se je 29. aprila 1963 v Mariboru, nase pa je prvič opozorila na tekmovanju za Miss Slovenije in Jugoslavije, kjer je osvojila drugo mesto.

Ukvarjala se je z avtističnimi otroki

Simona Weiss je bila univerzitetna diplomirana psihologinja, ki se je specializirala za delo z avtističnimi otroki.

Novica o njeni bolezni je v javnost prišla letos septembra. Ker je bila preslabotna za operacijo, so se zdravniki lahko le trudili nadzorovati bolezen in omiliti bolečine.

Telo utrujeno od bolečin

"Z globoko žalostjo sporočamo, da je utihnil angelski glas in zaspalo zlato srce naše ljubljene mame in soproge Simone Weiss. Goran, Simon, Rene," so danes na Facebooku zapisali njeni bližnji. 

Mož Goran pa je še pred dnevi sporočil: "V tem svetem času se Simona bori kot levinja. Mi smo ob njej, bedimo in ji nudimo podporo. Njen duh in volja sta močna, telo pa utrujeno od bolečin. Potrebujemo molitve, pozitivne misli in energijo vseh vas dobrih ljudi, ki ji stojite ob strani. Goran z družino.“ 

"Bitke z življenjem ni izgubila"

Pevko Damjano Golavšek je vest o smrti enako stare kolegice globoko pretresla. Kot je povedala za STA, je vedela, da je Weissova že dolgo hudo bolna, a je ves čas upala, da ji bo uspelo bolezen premagati. Čeprav je Weissova umrla, po mnenju Golavškove bitke z življenjem ni izgubila. "Veliko je naredila za druge ljudi, zato bo po dobrih delih še naprej živela," je pojasnila.

 

Komentarjev 10
  • Jozica Razgorsek 23:43 20.december 2015.

    Draga Simona počivaj v miru, nikoli te ne bomo pozabili, za tabo so ostale pesmi, in tvoj srčni nasmeh, ki ga bomm večno pomnili.

  • primoz.g 20:18 19.december 2015.

    počivaj v miru Simona

  • Žvižgač 16:15 19.december 2015.

    Simona hvala Ti za tvoje čudovite pesmi, ki smo jih velikokrat poslušali ob čestitkah najdražjim in iskreno sožalje svojcem in vsem, ki so jo imeli radi. Počivaj v miru.