Slovenija
133 ogledov

Simonič po denar na Iskratel

Leta 2009 si je Simonič denar za plače izposodil pri Iskratelu. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Odstavljeni direktor Agencije za pošto in elektronske komunkacije (Apek) Tomaž Simonič si je jeseni leta 2009 denar za plače 77 zaposlenih izposodil pri zasebnem podjetju Iskratel.

Denarja za plače svojih uslužbencev je namreč Simoniču zmanjkalo zaradi prenove prostorov, za katere je bilo porabljenih več sto tisoč evrov, poroča Dnevnik.

Simonič se je tako od zasebnega podjetja Iskratel, ki je sicer tudi eden izmed Telekomovih dobaviteljev, izposodil 200 tisoč evrov.

Agencija se financira iz plačil operaterjev, največ pa v njen proračun prispevajo Mobitel, Telekom Slovenije, RTV Slovenija, Simobil in Pošta.

Na letni ravni ti prihodki znašajo nekaj več kot pet milijonov evrov.

Kaj pravi pogodba?
Na omenjeni agenciji so dejali, da je bila pogodba podpisana osmega septembra leta 2009 in da je bil znesek nakazan dva dni kasneje. Samo vračilo izposojenega denarja pa je bilo določeno za 15 oktober leta 2009.

"Pogodba sicer ne navaja, za kakšen namen je bilo dano posojilo. Iz korespondence pa je bilo razvidno, da je šlo za avgustovske plače v letu 2009," so še omenjenemu časniku povedali na agenciji.

Simonič: Z dogajanjem, povezanim z agencijo nisem seznanjen
Pri tem se zastavlja vprašanje, ali ni šlo pri tem za konflikt interesov, saj je Iskratel močno vezan na nekatere operaterje v Sloveniji.

Za odgovore so se v časniku obrnili na Simoniča, ki pa jim je prek agencije Dialog poslal odovor, da že skoraj poldrugo leto ni zaposlen na Apeku in da zato z dogajanjem, povezanim z agencijo ni seznanjen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.