Slovenija
70140 ogledov

Sina dolgoletnega župana prijeli zaradi tihotapljenja droge

Mitja Kontič aretiran zaradi tihotapljenja droge Tožilstvo BiH
Tožilec BiH je sodišču za slovenskega državljana predlagal pripor zaradi suma nezakonitega prometa z mamili in organiziranega kriminala.

Za to se je odločil po zaslišanju osumljenega M. K., rojenega leta 1988, so danes sporočili s tožilstva Bosne in Hercegovine.

Dnevni Avaz navaja, da gre za Mitjo Kontića, Bojan Požar pa je na tviterju zapisal, da je to sin pokojnega dolgoletnega župana Velenja Bojana Kontiča, ki je bil tudi več mandatov poslanec SD. Avgusta 2020 je umrl star komaj 59 let. 

Osumljenca so prijeli na območju Sarajeva, ko so pri njem zaplenili določeno količino mamil. Policija ga je prijela v okviru preiskave tožilstva z imenom Market v povezavi s tihotapljenjem okoli enega kilograma kokaina v BiH, ki so ga zaplenili februarja na območju Banjaluke.

Osumljen je tudi povezave s tihotapljenjem heroina in kokaina na območju Vzhodnega Sarajeva.

Tožilstvo je pripor predlagalo, ker kot tuj državljan z odhodom iz BiH ne bi bil več dosegljiv za pravosodje države, ter nevarnosti, da bi lahko ponovil kaznivo dejanje ali dokončal že začeto, piše v sporočilu na spletni strani tožilstva.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Naklonsky 14:28 18.marec 2023.

    Butasti slovenci volijo župana, bosanca?! WTF!

  • Joni 22:29 17.marec 2023.

    Mitja, oče se ti v grobu obrača... Kje je zafrknil, da je vzgojil kriminalca... 😑

  • Herkules 12:20 17.marec 2023.

    Še en žebelj v krsto SD tolpe, poleg TEŠ6, Magne in Barbi zapohanca, na 30 let ropanja Slovenije in očitno organiziranja narko kriminala! Narko mafija nam vlada! Rešuj se, kdor se more!