Slovenija
13 ogledov

Sindikalna sedmina še pred stečajem

"S plačilom fiktivnih računov je Mura Francu Hubru izplačala odpravnino zaradi p Žurnal24 main
Na poslovilni zabavi nekdanjega prokurista Mure Zdenka Podlesnika sp bili tudi sindikalisti in predstavniki delavcev, ki so Podlesnika zrušili.

Petkove poslovilne zabave nekdanjega prokurista Mure Zdenka Podlesnika v gostilni v Bogojini se je udeležila celotna Murina uprava, direktorji hčerinskih družb in celo sindikalisti: Drago Forjan, predsednik sindikata Mura, Vesna Pavel, podpredsednica sveta delavcev v Muri in sindikalna poverjenica, ter Jože Turkl, predsednik sveta delavcev.

Delavci ogorčeni
Na zabavo so nas opozorili delavci Mure, zgroženi nad početjem njihovih sindikalistov, kajti pred tednom so muraši z uporom zahtevali odstop celotne uprave s Podlesnikom na čelu.

Pri tej zahtevi jih takrat ni podprl sindikat, kar je javno povedala Vesna Pavel.

Slovo od ožjih sodelavcev
“Zakaj bi se mi zdelo sporno? V svojem življenju delam, kar hočem. Pa tudi to lahko napišete, da če danes ne skočim v Muro, skočim jutri v Dravo,” je razburjeno odgovorila Vesna Pavel.

 

Niso dali za hrano

Sindikat. Svojemu hišnemu sindikatu delavci očitajo, da jim med protestom ni priskrbel hrane in pijače. Za to sta poskrbela murskosoboška občina in Mercator, 800 litrov vode in 800 sendvičev pa je priskrbel Sindikat solidarnost.

Bolj umirjen je bil Forjan, ki je povedal, da ga je Podlesnik povabil na zabavo. “Zaradi profesionalne etike sem sprejel povabilo prokurista, ki je bil dober direktor, in sem se kot predsednik sindikata udeležil zabave. Štiri mesece smo se namreč skupaj, sindikati in uprava, bojevali za ohranitev Mure in za ohranitev delovnih mest. Sicer pa smo se odločno postavili v bran zahtevam delavcev, če je bilo to potrebno,” pojasnjuje Forjan in dodaja, da na tej zabavi ni bil sam, da je bila navzoča tudi delavska direktorica Cvetka Peršak.

Iz profesionalnih razlogov se je zabave udeležil tudi Turkl. “Vabilo sem dobil v petek in ga nisem zavrnil, saj med nama ni zamer in smo skupaj korektno sodelovali. Zahvalil se mi je za sodelovanje, segla sva si v roko in rekla nasvidenje. Okrog 20. ure sem med prvimi z zabave tudi odšel.”
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.