Slovenija
17 ogledov

Sindikalne članarine je dajala v žep

Delavci Nino Verdnik
Šok v sindikatu. Zdaj že bivša finančnica naj bi leta odtujevala denar. Grozi ji rubež hiše.

Maribor. “Iz naslova članarin v sindikat Skei Štajerska je bilo v tuje žepe odtujenih več kot 170 tisoč evrov,” nas je obvestil bralec. Hude nepravilnosti, ki naj bi se leta dogajale v omenjenem sindikatu, pa nam je potrdil tudi Martin Dular, sedanji sekretar Skeia Štajerska.

Plomba na hišo

“Takoj ko sem nastopil to delovno mesto, to je bilo letos, sem naletel na nepravilnosti. Razjokal bi se lahko, ko sem videl, kaj se je dogajalo,” nam je razložil Dular, ki je na tem delovnem mestu nasledil dolgoletnega sekretarja Branka Medika. Kot smo neuradno izvedeli, naj bi finančnica sindikata, ki je bila na tem delovnem mestu 25 let, z računa, kamor so se stekale članarine delavcev, več let nepooblaščeno dvigovala manjše denarne zneske. “Zoper njo smo podali ovadbo na tožilstvo. Protipravno si je pridobila 170 tisoč evrov; zadeva je bila odkrita maja. Po opravljeni reviziji, ki jo je izvedla zunanja hiša, smo to osebo suspendirali in zdaj ni več zaposlena na sindikatu,” je za Žurnal24 pojasnil Bojan Grubar, odvetnik Skeia Štajerska. Denarno terjatev je Skei zavaroval s plombo na hišo nekdanje uslužbenke. “Smo že vpisani kot lastniki. Če denarja ne vrne v pol leta, se bo morala izseliti,” pa je dodal Dular, ki se zaveda, da celoten položaj meče slabo luč na sindikat. “Očitno je zatajil nadzor oziroma je bil zelo slab,” je nepravilnosti komentiral Grubar.

Na policiji od včeraj

Na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru je vodja Drago Šketa pojasnil, da so zadevo že predali policistom. Ti pa so jo po zagotovilih Bartola Lampreta s Policijske uprave Maribor v obravnavo dobili včeraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.