Slovenija
24 ogledov

Sindikalne predstavnice ne bodo odpustili, zato stavke ne bo

razno 16.10.13. Helios stavba, foto: neznan neznan
Iz družbe so sporočili, da so z dogovorom ustvarili pogoje za uspešno nadaljevanje socialnega dialoga v podjetju.

"Za rešitev nastale situacije sta morala tako sindikat kot vodstvo nekoliko popustiti, vendar pa je rešitev izjemen dosežek za prihodnost zaposlenih v Heliosu v Sloveniji. Predstavniki delavcev in vodstva smo se tudi dogovorili, da podrobnosti medsebojnih pogovorov ohranimo zaupne narave," so sporočili iz domžalskega podjetja. 

Odpustiti so jo želeli, ker je spraševala

V sindikatu družbe so včeraj namreč napovedali, da ne izključujejo stavke, če uprava Heliosa ne bo preklicala izredne odpovedi delovnega razmerja sindikalni predstavnici Jani Poljanšek.

"Jani Poljanšek grozi izredna odpoved delovnega razmerja zato, ker je postavljala vprašanja glede prevzema Heliosa s strani podjetja Ring International in ker je opravljala svoje delo varuha pravic delavk in delavcev,“ so včeraj dogodke v Heliosu komentirali na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), češ da je takšno ravnanje uprave napad in grožnja vsem predstavnikom zaposlenih in sindikalnim zaupnikom družb v skupini Helios, ter da je takšno ravnanje uprave Heliosa neposreden napad na sindikalno delo v Sloveniji ter na pravice zaposlenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.