Slovenija
15 ogledov

Sindikalni ne reformi

Iz predloženih sprememb se ne vidi, ali gre celo za ukinjanje delovnih mest, pra Žurnal24 main
Policija. Akt o reorganizaciji pomanjkljiv. Posega tudi na policijske postaje, zato je sindikat proti.
Prihranek MNZ
Uprava MNZ in policije. S projektom racionalizacije in reorganizacije delovnih področij v upravnem delu MNZ in policije so realizirali prihranke sredstev za plače v višini 874 evrov na letni ravni. Ti so po mnenju odgovornih posledica sistematiziranja nižje vrednotenih delovnih mest v istem tarifnem razredu, zmanjšanja izplačil položajnega dodatka, manjšega števila zaposlenih in ukinitve dodatka za stalnost ob premestitvi javnega uslužbenca iz policije v upravni del ministrstva. Dodatnih 315 tisoč evrov so prihranili s premestitvijo nekaterih javnih uslužbencev v druge notranje organizacijske enote.

Zavrnitev. "Gre za projekt, ki mora biti zastavljen tako, da ne posega v pridobljene pravice iz delovnega razmerja in sledi načelom zakonitosti. Akt, ki uvaja reorganizacijo policije, smo zavrnili iz formalnih razlogov, saj je dokumentacija pomanjkljiva," pravi predsednik Sindikata policistov Slovenije (SPS) Zoran Petrovič. Usklajevanja potekajo tudi v Policijskem sindikatu Slovenije, ki ga vodi Branko Prah.

Oddelek kljub NPU

Petrovičev sindikat je akt zavrnil tudi zato, ker ne gre le za spremembe na generalni policijski upravi, temveč tudi na policijskih upravah ter postajah, in to brez obrazložitve. Po njihovem mnenju bi reorganizacija posegla le v nekatere notranje organizacijske enote (teh je 98), saj denimo ostaja oddelek za preiskavo težjih oblik gospodarskega kriminala, in to kljub novoustanovljenemu Nacionalnemu preiskovalnemu uradu (NPU).

Prenos ali ukinitev

Manjka katalog opisa vseh delovnih mest, našteva Petrovič, pa razpredelnica, kateremu delovnemu mestu pripada določena položajna oznaka na uniformi. Zmanjšujejo se ravni uradniških nazivov, čeprav naj bi se opravljalo isto delo. "Iz predloženih sprememb se ne vidi, ali gre za prenos delovnih mest ali za njihovo ukinjanje," dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.