Slovenija
93 ogledov

Sindikat: Izčrpali bodo Dem

Viljem Pozeb mediaspeed
Teš 6. Majhenič opozarja, da bi se lahko za projekt porabili milijoni Dema.

"Holding Slovenske elektrarne (HSE) je vodstvu Dravskih elektrarn Maribor (Dem) že poslal napotek, naj se ustavijo vse investicije, da nam ne bi zmanjkalo denarja za plače," je za Žurnal povedal Bojan Majhenič, predstavnik sindikata v Demu.

Župana prosil za pomoč

Napotki naj bi bili v duhu trenutnega stanja pri izgradnji Teša 6. Ker vlada še ni dala poroštva za projekt, se sindikalist boji, da bo moral tudi Dem v projekt prispevati več milijonov evrov. "HSE sicer zatrjuje, da temu ni tako, vendar mi nič več ne verjamemo. Na koncu bodo izčrpali Dem – kuro, ki nese zlata jajca. Še za plače ne bomo več imeli," je ogorčen Majhenič. Na to temo se je že sestal z mariborskim županom Francem Kanglerjem, ki mu je obljubil pomoč.

Viljem Pozeb, prvi mož Dema, pa pomirja: "V družbi še v nobenem primeru nismo začutili kakršnihkoli težav, ki bi jih povzročali izvajanje in financiranje projekta nadomestnega bloka 6. Našo vključenost v instrumentarij finančnega upravljanja usklajujemo s svojimi likvidnostnimi potrebami, zato je bojazen pred izčrpavanjem podjetja odveč, še bolj pa je odveč strah, da ne bo denarja za plače zaposlenih."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.