Slovenija
57 ogledov

Sindikat policistov: ministrstvo prikriva realno stanje

umor Saša Despot
Policijski sindikat Slovenije, katerega član je bil policist, ki ga je vojak v petek ustrelil v glavo, opozarja na zavajanja v odzivih ministrstva.

Stanje policista, ki ga je v petek v Litiji v glavo ustrelil vojak, je slabo. V ljubljanskem UKC zdravijo tudi napadalca, ki pa ima lažje poškodbe.

"MNZ prikazuje le statistiko."

Napadeni policist je bil član Policijskega sindikata Slovenije (PSS), ki se je danes odzval na navedbe notranjega ministrstva in policije glede napadov na policiste. "Kot je že v navadi, prikazujejo le statistiko napadov na policiste, ki pa precej izkrivlja in prekriva realno stanje," pravijo v PSS. "Z izgovori, da je podobnih napadov zelo malo, želijo opravičevati katastrofalno stanje na področju kadrov, nezadostnih in neprimernih usposabljanj (zaradi varčevanja je zmanjšanj obseg vaj v streljanju...), zaščitne opreme," pravijo v PSS, kjer opozarjajo tudi na to, da morajo policisti uporabljati dotrajana in neprimerna zaščitna sredstva, kot so neprebojni jopiči in čelade ter dotrajan vozni park z vozili s vprašljive tehnične brezhibnosti. 

Razočarani nad odzivom

"Ob tragičnem dogodku smo očitno neupravilčeno pričakovali, da se bo tako državni vrh (predsednik države, predsednica vlade...) kot tudi vodstvo MNZ in policije oglasilo z besedami podpore poškodovanemu policistu in njegovi družini, ter jasno obsodilo gnusno dejanje pripradnika slovenske vojske," so razočarani v Policijskem sindikatu Slovenije.

Namestica generalnega direktorja policije Tatjana Bobnar se je na dogodek sicer odzvala, vendar na vprašanje STA, kjer je dejala, da je napad na policista zavržno dejanje, vredno vsakega obsojanja. Minister za notranje zadeve v odhodu Gregor Virant pa je v kratkem odzivu zapisal, da je zaradi novice globoko pretresen.

Komentarjev 5
  • Avatar hal69
    hal69 08:14 26.avgust 2014.

    V vrhu policije je VIP gnezdo bogato plačanih voluharjev, ki cuzajo državno blagajno. Tako za policiste, ki dejansko prispevajo k varnosti države in njenih državljanov ne ostane prav dosti.

  • Avatar čavez
    čavez 16:20 25.avgust 2014.

    Da nebi nakladal kolk vam je hudo.

  • Fertel 13:31 25.avgust 2014.

    Poleg tega pa bi bilo treba z vrha policije odstraniti nesposobne in skorumpirane. Mislim, da je nesprejemljivo dejstvo, da je generalni direktor policije prejemal dodatek za delo v tujini, delal je pa doma. S takimi kadri bo morala nova vlada počistiti.