Slovenija
27 ogledov

Sindikat policistov: "neuradni vir" laže

Žurnal24 main
Sindikat policistov Slovenije v odzivu na včerajšnji članek Odrejen nadzor v prometni policiji zapisal, da "neuradni vir" laže v delu, da imajo nekateri vozniki tovornih vozil oziroma njihovi lastniki pri policistih Specializirane enote za nadzor prometa SENP privilegiran položaj.

"Gre za cenen poskus preusmeritve pozornosti od aktualnih dogodkov v navedeni policijski enoti. Vsak, ki pozna dogajanje v tej enoti, ve, da ti postopki nimajo nobene zveze z lanskim postopkom zaradi kršitve prometnih predpisov policista, ki je prevažal ministrico za notranje zadeve. Zato lahko zatrdimo, da 'neuraden vir' laže," je zapisal predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič.

Ob tem je zapisal, da so 14. junija 2011, ker se pri pristojni službi policije niso takoj odzvali na opozorilo zaposlenih o slabih medsebojnih odnosih v tej policijski enoti, Službi generalnega direktorja policije posredovali "dopis in zahtevali, da v čim krajšem roku izvedejo potrebne ukrepe in z njimi (skladno z 45. členom Zakona o delovnih razmerjih) zagotovijo takšno delovno okolje, v katerem noben delavec SENP ne bo izpostavljen nadlegovanju ali trpinčenju in da preverijo, ali določena ravnanja vsebujejo elemente kaznivega dejanja šikaniranja na delovnem mestu po 197. členu KZ-1".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.