Slovenija
26 ogledov

Sindikati preklicali današnjo stavko

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Hit. Sindikati zamrznili stavko. Z upravo so dosegli dogovor glede nadaljnjih pogajanj ter najpomembnejše točke, delitve napitnin.

"Prišlo je do dogovora o zamrznitvi oziroma o preklicu današnje stavke. Dogovorili smo se tudi o vsebini pogajanj ter dinamiki pogajanj za naprej," nam je dejala Katja Kogej iz kabineta uprave Hita.

Napitnina tistim, ki jo ustvarijo
Pogajalski skupini sta se dogovorili o prvi stavkovni zahtevi: delitvi napitnine. Napitnino bodo delili stoodstotno tistim delavcem, kjer se bo ta napitnina pobrala:
"Napitnino bomo po novem delili v poskusnem obdobju do 31. avgusta, in sicer tako, da se bo pobirala in delila med oddelke, kjer tudi nastane. 3,5 odstotka napitnine bodo pobrali pri oddelku igralne mize ter jih dali ostalim oddelkom. 2,5 odstotka bo šlo igralnim avtomatom, ostalo blagajniškemu poslovanju in recepciji."

Še vedno ostaja odprto vprašanje stavke, ki je napovedana za prihodnjo soboto.

Pogajalski skupini se bosta v sredo ponovno sestali, ko bodo poskušali rešiti še ostalih sedem stavkovnih zahtev.

"Uprava bo nastopila kot mediator ter usklajevala dogovore z ostalima dvema sindikatoma," še dodaja Kogejeva.

Uspešna pogajanja
Spomnimo. Sindikati in uprava Hita so danes nadaljevali s pogajanji. Novogoriška enote Sindikata igralniških delavcev je namreč grozila z vnovično, tokrat 12-urno stavko.

Skupne točke in izhodišča za naprej so skušali najti že včeraj, a neuspešno. Največ razhajanj je bilo pri dogovoru o delitvi napitnine, saj so igralniški delavci ob igralnih mizah vztrajali, da bi delili napitnino, ki jo zbirajo v posebnih skrinjicah, le med njimi.

Uprava pa je predlagala nov model delitve, po kateri bi 90 odstotkov zbrane napitnine razdelili med zaposlene ob igralniških mizah, deset odstotkov pa med zaposlene na igralnih avtomatih, blagajnah in na recepciji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.