Slovenija
27 ogledov

Sindikati s podpisi nad malo delo

“Ali si želimo prihodnosti, v kateri se besede regres ali odpravnina spomnijo le Žurnal24 main
Referendum. Zveza svobodnih sindikatov bo začela zbirati podpise za referendum o malem delu.

Podpisi. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) bo dan po novoletnih praznikih začela zbirati podpise za referendum proti malemu delu. V ta namen so že izdelali plakate in letake, s katerimi ljudi pozivajo, naj na upravni enoti oddajo svoj podpis.

“Malo delo, nič pravic”

Sindikati opozarjajo, da je malo delo smrt za delavske pravice, saj mali delavci v primerjavi z redno zaposlenimi ne bodo imeli plačane malice ali prevoza na delo, ne bodo upravičeni do regresa in odpravnine, ne bodo imeli odpovednega roka, njihova zavarovalna doba pa bo za tretjino nižja od njihovih zaposlenih sodelavcev.

Hočejo potrdila
Zbiranje podpisov bo potekalo do 6. februarja. Sindikati pozivajo vse, ki bodo svoj podpis oddali na upravnih enotah, naj potrdilo o oddanem podpisu dostavijo na njihove stojnice, ki jih bodo postavili pred upravnimi enotami, ali svojemu sindikalnemu zastopniku oziroma območni organizaciji ZSSS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.