Slovenija
130 ogledov

Sindikati za razrešitev Kajbe

"Poudarimo naj, da vsi zaposleni o nekdanji vodji zdravilišča in letovišče ne de Žurnal24 main
Karmen Kajba, vodja Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič, naj bi izvajala mobing nad zaposlenimi.

"O težavah smo obvestili vodstvo Rdečega križa Slovenije (RKS) že lansko leto in zadeva se je malenkost umirila, letos pa se je z novim hotelom Arija začela zadeva potencirati,“ je dejal Peter Majcen, generalni sekretar Obalne sindikalne organizacije KS-90. Na tiskovni konferenci so javnosti predstavili težave, s katerimi se soočajo zaposleni v Mladinskem letovišču in zdravilišču (MLZ) Debeli rtič.

Sindikat vidi glavno težavo v nepravilnem odnosu vodje letovišča Karmen Kajba do zaposlenih, ki se kaže v šikaniranju, nepravilnem odnosu in trpinčenju na delovnem mestu. Zato zahtevajo, naj jo RKS razreši z mesta vodje MLZ.

Množično odhajanje
Kot pravi Majcen, je v zadnjih dveh letih v kolektivu, ki šteje 60 ljudi, zaradi delovnega nezadovoljstva MLZ zapustilo 45 delavcev. "Sedmega maja smo poslali generalnemu sekretarju RKS zahtevo 36 delavcev za prenehanje kršitev pravic zaposlenih. Upali smo, da bo vodstvo odločno reagiralo. Od tega datuma pa samo poslušamo, da bo Kajba odšla oziroma je v odhajanju,“ poudarja Majcen. Zaradi nezadovoljstva v MLZ odhajata tudi glavna medicinska sestra Beisa Žabkar ter pediatrinja Breda Prunk. Slednja se je po otvoritvi novega hotela Arija v februarju morala celo ukvarjati s prodajo bazenskih kart, savne ter nabavo kozmetičnih izdelkov.

Zapleti tik pred sezono
"Že 16 let delam na MLZ kot varnostnik, čez noč pa so me postavili za receptorja. Receptor pa mora biti za tako delo poučen,“ svojo zgodbo razlaga Milan Markočič, ki je sicer varnostnik že več kot 40 let.

"Zadevo rešujemo, vendar delavca ne moremo kar odpustiti v osmih dneh. Konflikt bomo poskušali razrešiti v najkrajšem času,“ nam je dejal Janez Pezelj, generalni sekretar RKS. Kot je še povedal, je Kajba pripravljena odstopiti z mesta vodje MLZ, doreči pa morajo, kakšno delovno mesto ji bodo namenili po odstopu. "Sezona je pred vrati, upam, da bodo delavci ob novici, da Kajba odhaja, lahko normalno delali naprej," nam je še povedal Pezelj.

Maja Škrinjar, odvetnica Karmen Kajbe, nam je dejala, da so obtožbe neupravičene in neutemeljene, njihov namen pa je vršiti pritisk k odstopu Kajbe. "RKS smo predstavili svoje predloge, kako rešiti konflikte,“ je še poudarila Škrinjarjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.