Slovenija
16 ogledov

Sindikati zaman čakali Turka

Žiga Turk Youtube
Šolski minister obžaluje, da ni ujel sestanka. Sindikalisti razočarani nad njegovim odnosom do socialnega dialoga.

Predstavniki konfederacije sindikatov javnega sektorja, konfederacije Pergam in Zveze svobodnih sindikatov Slovenije so ministra za izobraževanje Žigo Turka danes zaman čakali, da jim predstavi krizne koordinacije. Turk je nato v izjavi za medije dejal, da je diskusija v parlamentu trajala dlje, kot so predvidevali, zato sestanka žal ni ujel.

Minister Turk je pojasnil, da je moral biti prisoten na seji DZ, na kateri so poslanci obravnavali novelo zakona o visokem šolstvu, saj je moral odgovarjati na vprašanja in se vključevati v diskusijo.

"Ta pa je trajala dlje, kot smo predvidevali, saj se je zavlekla na skoraj pet ur in pol, zato žal nisem ujel tega sestanka," je dejal Turk, ki upa, da se bodo s sindikati na sestanku krizne koordinacije dobili do konca tedna. Kot je še razložil, tehnično iščejo termin za srečanje, saj je prepričan, da je "volja za srečanje na vseh straneh".

Danes mu je udeležbo na sestanku preprečila "višja sila", saj je parlament nadrejen ministru, je dejal.

Vabilo za torek

Turk je sindikate povabil na sestanek v torek oziroma dan zatem, ko so sindikalni predstavniki delovne skupine za pripravo socialnega sporazuma 2012-2016 na novinarski konferenci poudarili, da ne nameravajo pristati na zamenjavo socialnega dialoga s t. i. kriznimi koordinacijami, kot jih po novem predvideva ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, še manj pa da pristajajo na vlogo grešnega kozla za zastali socialni dialog v okviru socialnega sporazuma 2012-2016.

A so bili na sindikalni strani ponovno razočarani nad odnosom ministrstva oziroma ministra Turka do pomembnosti socialnega dialoga, kajti minister se na sestanku ni pojavil, so še zapisali.

Komentarjev 4
  • privat 14:17 09.november 2012.

    taki politiki se požvižgajo kaj majo volilci za povedat..kaj ima nesnaga za povedat.,..

  • ti-si-to 00:34 25.oktober 2012.

    ta minister Turk ni resen, saj ni prvič in ne zadnjič zamudil na pomembne sestanke, iz njegovih sledijo izjave za katere vsi vemo da ima dovolj ljudi okoli sebe, kateri znajo zastopati njegovo ime. Sindikati morajo pa tudi razmisliti kaj ...prikaži več je prav in dobro za našo državo, ki je stala na robu prepada, ta naša vlada jo je z obveznicami porinila vanj. Sindikati bodo morali tudi požreti kakšen rez v plače v javnem sektorju, sicer bo še več odpuščanj

  • 1111 22:53 24.oktober 2012.

    ...kaj je belček, kaj ti ne štima? ...sram te bodi...laptop ti vzet in te nagnat delat!