Slovenija
13 ogledov

Sindikatom bo vlada ogovorila šele dan pred stavko

andrej vizjak Boštjan Tacol
Vladna pogajalska skupina pod vodstvom ministra za delo Andreja Vizjaka bo jutri vladi poslala predlog odgovora na stavkovne zahteve koordinacije stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja, je danes povedal Vizjak. Vlada naj bi odgovor sindikatom posredovala pred sredino stavko.

Skupina bo odgovor oblikovala predvidoma do jutri do 12. ure, nato ga bo morala potrditi še vlada. Kdaj bo to storila, minister za delo Andrej Vizjak še ni mogel napovedati. Povedal pa je, da bodo sindikatom zagotovo odgovorili pred sredino stavko, verjetno pa bo to v torek.

Na vprašanje, ali bi se lahko na pogajanjih sestali pred sredo, odgovarja: "Odgovorili bomo na stavkovne zahteve, nato pa pričakujemo pogajanja."

Vizjak se čudi, zakaj sindikati zavračajo pogajanja glede plač in ostalih prejemkov iz delovnega razmerja, ker da bi se lahko pogajali s pogajalsko skupino za usklajevanje predpisov s področja plač v javnem sektorju in kolektivno pogodbo, ki jo vodi Lidija Apohal Vučkovič. "Čudim se, da se nočejo pogajati okoli tega in da hočejo širiti pogajanja na vse ostale teme," pravi Vizjak.

Na drugi strani Vodja koordinacije stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj je danes napovedal, da bo na jutrišnji novinarski konferenci javno pozval ministra Vizjaka k takojšnjemu začetku pogajanj o stavkovnih zahtevah.

Komentarjev 6
  • mia 06:51 16.april 2012.

    mislim, da bi se zmanjšalo število ovadb, da se nebi za vsako malenkost tožili in skrajšal bi se sodni postopek.

  • Franc Bukovec 00:30 16.april 2012.

    Pa polna usta so jih bila, kako je treba za vsako ceno najti kompromise s sindikati. Zdaj pa ko je pajac minister, pa joka. Andrej, kompromis. Druge ni. Sočustvoval si s sindikati, ko se je prejšnja vlada lotila sprememb, zdaj ...prikaži več pa prosim za isti tretma. Ne pa avtoritarna drža, ki ste jo očitali drugim.

  • Veteran 20:49 15.april 2012.

    Kakšne neumnosti pa klatiš, a ti veš kako z lahkoto lahko sprožijo ovadbo in še bolj hitro kazenski postopek, posebno če nisi kompatibilen z "nekom". Počakaj, mogoče bo tudi tebe doletelo in potem bova nadaljevala diskusijo.