Slovenija
18 ogledov

Sindikatom vpogled v prispevke

Od 77.276 espejev je 1.576 normirancev, pravijo na Dursu Mojce Centa Debeljak. ( Žurnal24 main
Sindikati. Vpogled v evidenco plačila prispevkov dobrodošel, a nezadosten.

Prispevki. "To je vseeno bolje kot zdaj, ko niti delavec nima vpogleda (v evidenco plačila prispevkov) – kaj šele njegov sindikat. Ker lahko tudi mi pogledamo zanje, bomo članom lažje pomagali, da bodo prej dobili pravi podatek," meni sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Milan Utroša. A imajo 300 članov. "Nisem prepričan, da bomo to zmogli; da bi sistemsko vršili nadzor nad dogajanjem ... To ne, pač pa se bomo takrat, ko se bo zaznalo neplačila, lahko učinkoviteje odzvali," pravi.

Drago Lombar iz KNSS Neodvisnost pa je prepričan, da bodo sindikati po podjetjih lahko za svoje člane sproti (vsak mesec) preverjali, ali so delodajalci plačali prispevke. "Če bodo ugotovili, da niso, bo naloga sindikata, da opozori upravo in delavce."

V Pergamu ocenjujejo, da s tem problem množičnega pojava neplačevanja prispevkov ne bo odpravljen. Na vprašanje, ali bo preverjanje zanje zaradi številčnega članstva prevelik zalogaj, niso odgovorili, prav tako niso povedali, ali se bojijo, da bi opeharjeni delavci za odgovornost lahko okrivili kar sindikate. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.