Slovenija
15 ogledov

Si.nergija za Evropo

Janša v družbi predsednikov Evropskega parlamenta in komisije Žurnal24 main
Premier Janez Janša se je ob izteku predsedovanja Evropskemu svetu zahvalil predsednikoma Evropskega parlamenta in Evropske komisije.

S sinergijo z Evropsko komisijo in Evropskim parlamentom smo v zadnjih šestih mesecih dosegli premike, ki so Evropo naredili boljšo, je ob predstavitvi sklepov junijskega vrha in dosežkov prvega predsedovanja Slovenije na izrednem zasedanju Evropskega parlamenta v Bruslju poudaril predsednik Evropskega sveta, slovenski premier Janez Janša.

"Ti premiki, ki smo jih dosegli, dokazujejo, da je Evropa dinamična, da deluje in da se je sposobna spopasti s težavami," je poudaril Janša. Te korake naprej pa je bilo mogoče doseči zaradi dobrega sodelovanja in sinergije med institucijami, je ocenil premier. "Si.nergija za Evropo" je geslo, ki ga je Slovenija izbrala za vodilo prvega predsedovanja EU.

Zahvala
Premier Janša se je predsednikoma Evropskega parlamenta in Evropske komisije ob tem zahvalil za "izdaten osebni angažma". "Brez tega bi bilo predsedovanje oteženo, šlo je za strateško pomoč, hvala zanjo, za dobro komunikacijo in sodelovanje, še zlasti po irskem referendumu, ko so bili časi še posebej politično zahtevni," je poudaril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.