Slovenija
42 ogledov

Sinočnje neurje poplavljalo kleti in odnašalo ceste

Neurje na Štajerskem Bralka
Nad Koroško in Prekmurjem se je včeraj razbesnelo neurje, ki je poplavilo kleti mnogih stanovanjskih hiš, več cest je poškodovanih.

''Močan dež in veter sta pustošila po naseljih Spodnja in Zgornja Vižinga, Št. Janž pri Radljah, Remšnik in Radlje ob Dravi. Meteorne hudourniške vode so zalivale objekte in spodjedale ceste. Ker se je sprožilo nekaj zemeljskih plazov, zaradi česar so bile zaprte ceste, so morali posredovati gasilci'' so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. 

Eno osebo so evakuirali

Veter in močan dež sta zajela tudi naselja Javnik, Ožbalt in Kapla. Podobne težave so imelu tudi prebivalci teh krajev: plazovi in poplave zaradi meteornih vod. V kletnih prostorih stanovanjske hiše v Podvelki je izbruhnil tudi manjši požar. Poplavilo je tudi hišo starejše osebe, ki so jo morali gasilci evakuirali. Na pomoč so priskočili gasilci PGD Brezno-Podvelka, Ožbalt, Kapla in Muta.

Neurje se je nato premaknilo nad Prekmurje, kjer so imeli največ nevšečnosti prebivalci Rogašovcev. Gasilci so morali prečrpati meteorno vodo iz kletnih prostorov večih stanovanjskih hiš ter sanirati več cestnih propustov. 

Tudi v Svetem Juriju so prečrpavali vodo iz treh stanovanjskih hiš ter zavarovali stanovanjski objekt, na katerega je padel drog električne napeljave. V Pertoči so gasilci morali z dela uničenega in neprevoznega cestišča odstraniti osebno vozilo.

Odrezani od cestnih povezav

Gasilci so v naselju Ropoča odstranili veliko količino naplavljenega lesa pri mostu čez reko Lendavo, zaradi katerega je bil močno oviran pretok. V Fikšincih je bilo zaradi poplave eno gospodinjstvo povsem odrezano od prometnih povezav. Tudi v naselju Markovci v občini Šalovci so morali iz kletnih prostorov dveh stanovanjskih prečrpavati meteorno vodo. 

Imate fotografije neurja? Pošljite nam jih!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.