Slovenija
2988 ogledov

Strašljivi posnetki: Kot limone velika toča razdejala Domžale in okolico

toča domžale Bralka
V Domžalah samo v dveh urah neverjetnih 851 klicev na pomoč.

Kakšno škodo je povzročilo sinočnje neurje, bo seveda bolj znano danes, je pa jasno, da bo ogromna. Sinoči je po različnih krajih v Sloveniji posredovali okoli tisoč gasilcev. 

Posredovati so morali na več kot 500 lokacijah, aktiviranih je bilo okoli sto enot. Gasilci so ponekod še na terenu, poroča center za obveščanje uprave za zaščito in reševanje.

Najhuje je bilo v občini Domžale, od koder sporočajo, da je bilo ponoči na delu okolu 250 gasilcev in pripadnikov tamkajšnje civilne zaščite. Kot so zapisalina svoji fb stani, so med 21. in 23. uro prejeli "neverjetnih 851 klicev na pomoč. Po zadnjih podatkih je poškodovanih okoli 100 hiš.

Gasilce so glede na prioritete napotili na 321 domov v Občini Domžale, kjer je sicer padala več centrimetrov debela toča. Neurje je poškodovalo več stanovanjskih in drugih objektov ter avtomobilov.

Tudi na Koroškem in delu Savinjsko Saleške doline odpravljajo posledice siničnje hude ure,  najhuje je bilo v Mežici, kjer je voda zalivala kleti. V Dravogradu in na Poljaniso ostali brez elektrike. 

Gasilci in druge službe so iz objektov črpali vodo, preusmerjali nevarne hudournike, začasno pokrivali poškodovane strehe na objektih, odstranjevali podrta drevesa, čistili zemljine s cestišč in čistili meteorne jaške. Zabeležili so več zemeljskih plazov, ponekod je bila tudi motena oskrba z električno energijo.

Hudo je bilo tudi v okolici Celja in predvsem v Laškem, kjer je veliko cest pod vodo. 

Več sledi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.