Slovenija
51 ogledov

Sinov prometni prekršek bi mu lahko odpeljal službo

Sojenje Kanglerju Fotosmedia
Borisu Marčiču zaradi pravnomočne obsodbe grozi izguba službe.

Državnotožilski svet (DTS) pravkar obravnava obvestilo sodišča v Slovenj Gradcu, da je obsodba Borisa Marčiča, višjega državnega tožilca, ki službuje v Mariboru, postala pravnomočna.

Marčiča je sodišče v Slovenj Gradcu obsodilo na šest mesecev pogojne zaporne kazni, ki pa mu je ne bo treba odslužiti, če v naslednjih dveh letih ne stori novega kaznivega dejanja. Višje sodišče v Mariboru pa je zavrnilo njegovo pritožbo, s katero je poskušal izpodbiti to kazen in potrdilo obsodbo. Obsojen je zaradi krive izpovedbe, saj je leta 2010 lažno pričal v korist svojega sina, ko se je ta zaradi prometnega prekrška znašel v stopku pred sodiščem. Policisti so tedaj zagotavljali, da tožilca Marčiča sploh ni bilo v vozilu, ki ga je vozil sin, ko naj bi zagrešil hud prekršek.

Sledi suspenz, izguba službe?

Na vrhovnem tožilstvu (VDT) zdaj, po naših informacijah, čakajo na odločitev DTS oziroma ali jim bo DTS predlagal kakršnekoli ukrepe proti Marčiču. Tožilec je namreč obsojen za naklepno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti in zaradi katerega je državni tožilec lahko razrešen.

Razrešitev s tožilske funkcije mu lahko izreče šef tožilstva Zvonko Fišer, ki pa mora predtem pridobiti mnenje DTS o takšni sankciji. Neuradno se na VDT, v kolikor se bo strinjal tudi DTS, nagibajo k temu, da zoper Marčiča že v kratkem odredijo suspenz, ki pa bi nato lahko vodil v dokončno izgubo funkcije oziroma tožilske službe.

Komentarjev 3
  • dragec 13:13 22.januar 2015.

    Sklepam po tebi

  • Ferluci 19:46 21.januar 2015.

    Spet sklepaš po sebi?

  • dragec 13:56 21.januar 2015.

    To ni nič novo, koliko staršev se odloča, da prevzame kazenske točke od sina ali hčerke....Saj radar večinoma ne prepozna voznika,prepozna pa vozilo.