Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

Sintalov varnostnik odnesel milijon evrov

MNZ je ustavil postopek začasnega odvzema licence družbi Sintal. Žurnal24 main
Sintalov varnostnik odnesel milijon evrov iz trezorja in zbežal v tujino. Policija razpisala mednarodno tiralico.

Kot so za oddajo 24ur potrdili tako na policiji kot tudi na Sintalu, je veliko tatvino izpeljal njihov zaposleni, 47-letni moški, ki je skrbel izključno za varovanje denarja. Dnevni izkupiček njihovih strank je odnesel na dokaj preprost način.

Iz trezorja naj bi odnesel kar tri polne vreče denarja, pri tem pa ga ni nihče ustavil. Posnele so ga tudi varnostne kamere. Vsega skupaj naj bi odnesel 911 tisoč evrov. Po besedah direktorja Sintala so večino denarja svojim strankam že vrnili.

Policija ne ve, kje je storilec. Je pa po poročanju 24 ur že izdala mednarodno tiralico, saj naj bi varnostnik že zapustil državo.

Komentarjev 7
  • Žurnalček 08:50 09.april 2013.

    Nisem ravno prepričan, kajti tu so predpisi zelo natančni in če bi jih upoštevali , ne bi nobeden mogel odnesti denarja sam , brez da bi uporabil orožje. Gre za čisto šlamparijo , lako čemo i nema problema, to pa ...prikaži več zavarovalnica ne krije. Pa ko je mladi lastnik prevzel podjetje , je delavcem takoj znižal plače za 100 € , ker je rabil denar za kurčenje pred drugimi. 1000 zaposlenih po 100 € 100.000 na mesec ekstra . Varnostniki Sintala so pa iz protesta spali in pili na delovnih mestih , kjer bi morali čuvati tiste , ki so pošteno plačevali varovanje. Nobena varnostna služba se ne more okoli hvaliti kako dobra je , če njeni varnostniki nimajo NORMALNIH plač in dodatkov.

  • nergač 23:39 08.april 2013.

    Končno ena lekcija sužnjelastnikom, ki svoje sužnje plačujejo po 500 eur. Lekcija pa seveda ni prava, ker je vse zavarovano in bo pokrila zavarovalnica.

  • maneken 23:33 08.april 2013.

    to se pa motiš. Dobila bo Hilda leto ali dve, tale suženj, ki je dalal za 800 eur bi pa dobil kar kakšnih 8-10 min.