Slovenija
15 ogledov

Siol se ne boji bega naročnikov

Gledanje televizije bo postalo dražje. Žurnal24 main
Na Siolu pojasnjujejo, da je podražitev programskih paketov, ki bo v nekaterih primerih prinesla celo manj programov, del dviga kakovosti njihovih storitev.

Za 30 evrov naročniki zdaj dobijo 56 programov, po novem jih bo le 40. Za 39 evrov dobijo zdaj 125 programov, po novem bodo morali za sicer 128 programov odšteti 49 evrov, od 1. januarja naprej pa celo 54. Več denarja, manj programov?

©

 
Na Siolu trdijo, da ne: "Po našem mnenju tovrstna primerjava med ceno in ponudbo (številom programov) ni pravilna in tudi ni smiselna! Ne gre namreč samo za preštevanje programov, ki so na voljo, pač pa za kakovost in ponudbo vsebin le-teh." Tako so na naše vprašanje, zakaj plačati več za manj programov, odgovorili na Siolu.

Pomembna je gledanost
Kot trdijo, so ukinili manj gledane programe in uvedli tiste, ki beležijo večjo gledanost. Tisti, ki bodo za 30 evrov po novem dobili 16 programov manj kot zdaj, po Siolu torej niso prikrajšani. Izgubili bodo le manj kakovostne programe.

In kaj bo s tistimi, ki so se odločili za trio polni programski paket za 39 evrov, med drugim tudi zato, ker so za ta znesek dobili tudi priljubljeni HBO in so ga v prihodnje pričakovali? Po novem bodo namreč morali odšteti 45 evrov oziroma po 1. januarju 50 evrov. Odgovor Siola: "HBO so vsebine, plačljive pri vseh operaterjih."

 

Naročniki že povprašujejo drugje

Pri ponudnikih T2 in Amisu so nam zagotovili, da o dvigu cen za zdaj ne razmišljajo. Na Amisu pa še pravijo, da so v zadnjih dneh zabeležili povečano povpraševanje, kar pripisujejo tudi napovedanim Siolovim podražitvam.

 Prekinitev razmerja
Če se naročnikom po vseh teh pojasnilih računi kljub temu ne bodo izšli in se bodo odločili za novega ponudnika, pa naj raje temeljito pogledajo svojo pogodbo.

Slabo jo bodo odnesli tisti, ki so sodelovali v kakšni Siolovi akciji. V zadnjih mesecih je bil priljubljen nakup LCD-televizorja na 24 obrokov. Če bo takšen naročnik želel prekiniti razmerje, bo plačal 8,35 evra (brez DDV) za predčasno prekinitev, v enem znesku pa bo moral poravnati tudi vse obroke, ki so mu ostali do 24 mesečnega izteka. Če je naročnik pri Siolu kupil tudi komunikator, bo moral delno poplačati tudi subvencijo, ki znaša nekaj več kot 115 evrov.

 
 
Vsi, ki pri Siolu nimajo takšnih "dolgov", lahko prekinejo razmerje brez posledic.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.