Slovenija
38 ogledov

Siol TV: mrk TV programov

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Bralec iz okolice Tržiča poroča, da že tri dni prek Siol TV ne more spremljati najbolj gledanih slovenskih programov. Vzrok: tehnične težave.

Na telefonski številki za pomoč uporabnikom so bralcu dejali, da zaradi "kompleksnih težav" nekateri programi ne delajo že tri dni. Gre predvsem za programa komercialne televizije, občasno pa tudi dva programa nacionalne televizije.

Na vprašanje, kdaj bo napaka odpravljena, pa so mu odgovorili, da se trudijo napako čimprej odpraviti. Bralec je bil zaradi tega še posebej razburjen, saj je ravno v tem času potekala nogometna tekma. 

Telekom Slovenija: Popustov ne bomo priznali
Tiskovni predstavnik Telekoma Slovenija Boris Ziherl je za zurnal24.si dejal, da v zadnjih dneh pri prenosu nekaterih programov prihaja do manjših motenj zaradi nadgradnje strojne opreme sistema, "ki bo v prihodnosti omogočila veliko boljše in zanesljive storitve, uporabnikom na optičnem omrežju pa tudi polni prenos TV signala".

"Motnje so bile kratkotrajne, tako da v skladu s splošnimi in posebnimi pogoji za opravljanje storitev popustov ne bomo priznali. Sistem se stabilizira, tako da motenj že danes ali jutri predvidoma ne bo več," je še dejal Ziherl.

Kaj bo rekel Pro Plus?
Poklicali smo tudi na Pro Plus, ki ima v lasti omenjeni televizijski postaji. Glede na to, da so lahko gledalci zaradi zatemnitve tujih televizijskih programov v času Lige prvakov tekmo spremljali le na Kanalu A, bi lahko v tem primeru določeno poslovno škodo utrpelo tudi to podjetje.

Odgovorili so nam da so o težavah Siola seznanjeni.
"Siol po zagotovilih lokalne tehnične probleme pospešeno rešuje in vsi gledalci, ki se z njimi soočajo, naj se tako po pomoč obrnejo na njihov klicni center. Ko bomo ugotovili, kakšna poslovna škoda nam je s tem nastala, se bomo odločali o nadaljnih postopkih."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.