Slovenija
44 ogledov

Širca Pahorju – luknje ali jaz

Kulturno ministrstvo se je postavilo po robu napovedim svojega premierja. (Foto: Žurnal24 main
Pahor spet govori eno, njegovi ministri pa nekaj povsem drugega. Kulturna ministrica Širca je kljub včerajšnjim napovedim premierja odločna – 18 golf lukenj v Lipici ne bo.

Pahor je namreč med sejo vlade v Lipici na temo turizma trenutno stanje v javnem zavodu ocenil za sramotno in izrazil prepričanje, da bi morali golf igrišče povečati z zdajšnjih devet na 18 lukenj.

Širitve golfa v Lipici ne bo, dokler bo ministrica za kulturo Majda Širca.
 

Osnovne dejavnosti kobilarne so konjereja, konjeništvo in varstvo kulturne dediščine, zato morajo "dejavnosti, ki motijo ali škodijo kulturnemu spomeniku", med katerimi "sta na prvem mestu golf in Casino", svoje programe prilagoditi potrebam kobilarne ali se sčasoma umakniti z zavarovanega območja Kobilarne Lipica, premierjevim napovedim nasprotujejo na kulturnem ministrstvu in dodajajo: "Širitve golfa v Lipici ne bo, dokler bo ministrica za kulturo Majda Širca."

Na besede direktorja Kobilarne Lipica Tomija Rumpfa, ki je dejal, da bi širitvi golf dejavnosti lahko namenili zaraščene površine, "na katere že trideset let ni stopila ne konjska ne človeška noga", pa na ministrstvu odgovarjajo, da bodo te površine, ko bodo očiščene, logično namenjene osnovni dejavnosti kobilarne, torej konjem.

Pahor mimo vodje sveta
Tudi predsednik sveta Kobilarne Lipica Igor Trebec pravi, da golf igrišča gotovo niso kulturna dediščina vezi med ljudmi in prostorom skozi čas, kamor je sicer uvrščena kobilarna. Izrazil je tudi nezadovoljstvo, da se Pahor z njim kot predstavnikom sveta kobilarne, preko katerega vlada izvaja svoje pristojnosti v kobilarni, med torkovim obiskom kobilarne ni sestal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.