Slovenija
11 ogledov

Šircelj: Nič nismo govorili o pomoči

Andrej Šircelj Saša Despot
Nemški tednik: Slovenija bo morala zaprositi za finančno pomoč. Šircelj: Sploh ni na mestu, da bi o tem govorili. Imamo stabilnost javnih financ.

Državni sekretar na ministrstvu za finance Andrej Šircelj je danes v Bruslju odločno zanikal pisanje nemškega tednika Wirtschaftswoche, da bo morala Slovenija zaprositi za finančno pomoč. "Nismo govorili o tem. Nihče ni odprl tega vprašanja," je poudaril in zatrdil, da prošnja za pomoč ni na dnevnem redu ne v Bruslju ne v Sloveniji.

"Sploh ni na mestu, da bi o tem govorili," je še poudaril Šircelj in zatrdil, da so slovenske javne finance stabilne. "Imamo stabilnost javnih financ, imamo načrt A in načrt B, da bomo zagotovili likvidnost in da bo država poravnala vse svoje obveznosti."

Tako se je državni sekretar odzval na pisanje nemškega tednika Wirtschaftswoche, ki se sklicuje na visokega uradnika pri EU, da bo Slovenija morala zaprositi za pomoč, češ da si brez opravilno sposobne vlade ne more izposojati denarja na trgih.

"Informacije niso dobronamerne"

Na vprašanje, kaj so torej po njegovi oceni razlogi za pisanje nemških časnikov o slovenski prošnji za pomoč, je državni sekretar odgovoril, da razlogov ne vidi. "Od kod te informacije, ne vem. Mislim pa, da seveda takšne informacije niso dobronamerne in da odpirajo neke težave, ki jih v tem trenutku dejansko ni," je poudaril.

"Po pregledu javnih financ v Sloveniji v zadnjih petih dneh, kolikor sem na ministrstvu za finance, vam zagotavljam, da bo Slovenija plačevala vse svoje obveznosti in da glede tega ni nobenega dvoma," je sklenil državni sekretar, ki se je danes v Bruslju udeležil zasedanja finančnih ministrov EU.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.