Slovenija
57 ogledov

Sirene tulile, ljudje pa nič

Sirena Profimedias
Na območju Dravske doline se je okoli poldneva dvakrat sprožila sirena, ki opozarja na neposredno nevarnost poplavnega vala.

Kot se je izkazalo je neznanec zlomil steklo in nepooblaščeno sprožil sireno, ki je javno dostopna za primere, kadar bi prišlo do težav z avtomatskimi sirenami. Primer preiskuje tudi policija. 

Zaradi dogodka je popoldne potekal tudi izredni sestanek pri županu Občine Muta Mirku Vošnerju. Na sestanku so se po besedah regijskega poveljnika Civilne zaščite Alana Matijeviča dogovorili, da je v prihodnje potreben razmislek o tem, kaj narediti glede javno dostopnih mest za proženje siren. Te so ponekod nameščene za primere težav pri komunikaciji s centrom za obveščanje.

Ljudje so bili vznemirjeni, a niso ukrepali

Hkrati je potrebno delati tudi na osveščanju ljudi o tem, kako ukrepati v primeru javljanja siren, saj se ob današnjem dogodku zdi, da so ob proženju siren ljudje bili vznemirjeni, posebnih ukrepov umika na varno mesto pa niso izvajali, pravi.
 
Območje Občine Muta je med najbolj ogroženimi v primeru, da bi prišlo do porušitve pregrade na jezu Golica, ki je bil zgrajen za potrebe hidroelektrarne, poplavni val pa bi prizadel tudi občine Vuzenica, Radlje ob Dravi in Podvelka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.