Slovenija
50 ogledov

Širil se bo na Jezerca

Na Jezercih naj bi prihodnjo sezono zraslo novo smučišče s sedežnico (v ozadju v Žurnal24 main
Krvavec. Širitev odvisna od uspešnosti sezone in evropskega denarja.

Novo smučišče. Rekreacijsko-turistični center (RTC) Krvavec se bo prihodnje leto širil na Jezerca, kjer načrtujejo novo smučišče s sedežnico in dostopom do smučišča z avtomobili. “Trenutno pripravljamo potrebno dokumentacijo, saj želimo, da bi čez zimo dobili gradbena dovoljenja in prihodnje leto evropska sredstva ali naredili dokapitalizacijo Krvavca, nato pa bi začeli investirati,” je povedal direktor RTC Krvavec Srečko Retuznik.

Glede na vremensko napoved smo glede začetka zimske sezone optimistični.
Srečko Retuznik

V načrtu je večje parkirišče ob vznožju smučišča, akumulacijsko zajetje vode in dodatno zasneževanje, razmišljajo pa tudi o nočni smuki. Smučišče bo zaradi lažjega dostopa primerno predvsem za družine z otroki. “Investicija je odvisna tudi od tega, kako uspešna bo letošnja sezona in koliko denarja nam bo uspelo dobiti na razpisih,” je dodal Retuznik. Celotna investicija je vredna od deset milijonov do 12 milijonov evrov.

Smuka prihodnji teden
Zimsko sezono naj bi glede na vremensko napoved in nizke temperature začeli že prihodnji konec tedna. Nekaj smučišč so že zasnežili, upajo pa tudi na naravni sneg.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.