Slovenija
45 ogledov

Sivi lasje zaradi tržnic

Preverili smo cene na mariborski in celjski tržnici, primerjali pa smo jih tudi
1/4
Žurnal24 main
Nezadovoljstvo. Novi tržnici v Celju in Mariboru nekaterim nista pogodu.

Do konca avgusta tekstilni del tržnice ostaja takšen, kot je,” trenutni videz mariborske tržnice pojasnjuje Zdenko Šilc, direktor podjetja Tržnica Maribor. Pred nekaj dnevi so namreč na zgornji ploščadi za dežniki svoje mesto znova dobili prodajalci poceni tekstila.

Tekstil kmalu v novih
Marsikateri obiskovalec tržnice je mnenja, da takšna postavitev kazi podobo tržnice. “To ni res. Tekstil spada na ta prostor. Res pa je, da še iščemo dobavitelja novih hišk, ki jih bomo izbrali skupaj z arhitekti,” dodaja Šilc. Do 20. avgusta pa naj bi s skoraj enoletno zamudo odprli tudi spodnjo etažo tržnice, kjer bodo prostor dobili supermarket, ribarnica, semenarna, trafika in popravljalnica čevljev.

Zbirajo ponudbe za streho
Vsi branjevci pa še vedno niso povsem zadovoljni z novo tržnico, ki so jo Celjani dobili konec prejšnjega leta. Pred kratkim so se oglasili ekološki kmetje, ki prodajajo svoje pridelke pod milim nebom. “Če dežuje, nam vse zmoči, huda pripeka, kakršni smo priča v teh dneh, pa pridelke uniči,” pove Vera Zakošek. Čeprav so jim nadstrešek obljubili, naj bi se zataknilo pri financiranju.

"Podjetje CMC, ki je tržnico zgradilo, in celjska občina odgovornost prelagata drug na drugega,” tarnajo kmetje in dodajajo, da imajo, čeprav ponujajo najkakovostnejšo hrano, za prodajo najslabše pogoje. “Že junija smo se sestali z vsemi prizadetimi in se pogovorili o dodatni ureditvi tržnice. Lahko povem, da smo že v fazi zbiranja ponudb za izvedbo dodatnih del in bo ta težava rešena v najkrajšem možnem času,” nam pojasni Roman Kramer, vodja oddelka za okolje in prostor ter komunalo na Mestni občini Celje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.