Slovenija
28 ogledov

Sizifovo čiščenje ekološkega otoka

ekološki otok Bralka
Odpadki. Pri nekdanjih Vezeninah vsak konec tedna gora odpadkov. Za kršitelje predlagajo sankcije.

“Ekootok ob nekdanjih Vezeninah je ena od dveh črnih točk na Bledu,” se zavedajo pri komunalnem podjetju Infrastruktura Bled. Na tamkajšnji ekološki otok nas je opozoril bralec, ki nam je v dokaz posredoval fotografijo povsem zasmetenih zabojnikov.

Krivijo obiskovalce

“Z bralcem se povsem strinjamo, da gre za zelo neugledno stanje, kadar je ta ekootok tak,” pravi Mirko Ulčar, direktor Infrastrukture Bled, vendar primer, kot dodaja, neupravičeno meče slabo luč na njihovo delo, saj v ravnanje z odpadki vlagajo veliko napora.

Kot pojasnjuje Ulčar, so na lokaciji zaradi dostopnosti in pritiska veliko občanov obseg zabojnikov močno povečali in jih razširili na zeleni odpad. Ekološki otok naj bi bil med tednom zgledno urejen, zatrjuje, “ob koncih tedna, predvsem ob nedeljah popoldne, pa se kljub opozorilni tabli pojavi gora odpadkov, ki na ekootok ne spada”.

Če opozorila ne zaležejo ...

Pri Infrastrukturi Bled so medobčinski inšpektorat in redarstvo pozvali, naj poostrita nadzor ob sobotah in nedeljah. Predlagali so tudi nakup dveh premičnih kamer. “Očitno se bo zadeva uredila šele, ko bo možno nepravilnosti tudi sankcionirati,” meni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.