Slovenija
19 ogledov

Skala v hišo

1/6
Žurnal24 main
Na Taboru, naselju v Občini Gorenja vas - Poljane je s pobočja v stanovanjsko naselje zdrsnila skala, ki je poškodovala eno izmed hiš. Morebitno nevarnost pobočja še ocenjujejo.

Precej neobičajna zgodba se je dopoldne pripetila v naselju Tabor; s pobočja je v strnjeno naselje zdrsnila skala velikosti 0,5 kubičnega metra, ki je poškodovala stopnišče ene izmed hiš.

Boštjan Reberšek, predsednik tamkajšnjega gasilskega društva, je skupaj z ostalimi gasilci pomagal družini pri odstranitvi skale: "Pregledali smo tudi ostali del pobočja in ugotovili, da v tem trenutku nevarnosti za odkrušenje ostalih skal sicer ni, za morebitni preventivni poseg pa smo obvestili tudi občino.“

"V preteklosti smo nad naseljem že postavili mreže, saj so se krušili manjši kamni,“ je povedal župan občine Milan Čadež in dodal, da bodo pobočje takoj v teh dneh pregledali in ocenili, ali je potreben večji poseg.

"Glede na to, da gre za strnjeno stanovanjsko sosesko, bomo z vso pozornostjo spremljali razmere in vsekakor skušali preprečiti, da bi prišlo do česa podobnega,“ je zagotovila tudi direktorica občinske uprave Elizabeta Rakovec.

Sreča pri tej nenavadni zgodbi je, da skala, ki je zdrsnila s pobočja, ni nikogar poškodovala. Kot je povedal župan Čadež, so domačini vajeni odkrušenih "kamenčkov“, da ne bi s pobočja v hiše letele skale, pa bo še ta teden poskrbela tamkajšnja občina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.