Slovenija
15 ogledov

Škandal pri newyorškem guvernerju

Eliot Spitzer z ženo na novinarski konferenci Žurnal24 main
V ameriški politiki močno odmeva novica, da so zvezni tožilci newyorškega guvernerja, demokrata Eliota Spitzerja obtožili vpletenosti v prostitucijo.

Poročeni oče treh otrok Eliot Spitzer je javno priznal, da je naredil napako in se opravičil. "Razočaral sem družino in svoje volivce, nisem živel po merilih, ki sem si jih postavil," je povedal na tiskovni konferenci. "Nekaj časa bom potreboval, da bom spet pridobil zaupanje svoje družine."

Zgodba je sicer toliko bolj presenetljiva, ker je Spitzer v svoji prejšnji karieri pravosodnega ministra New Yorka z veliko gorečnostjo preganjal ne le zločince z Wall Streeta, zaradi česar si je prislužil vzdevek Robin Hood, ampak tudi prostitucijske mreže.

Nesramno draga prostitucija
Za storitve naj bi uporabljal izjemno drago podjetje Emperors Club VIP, ki deluje po vseh Združenih državah, pa tudi v Londonu in Parizu. V svoji mreži ima več kot 50 prostitutk, ki za uro spolnega užitka zaračunavajo od tisoč do več kot 5500 evrov.

V evidenci podjetja Emperors Club VIP je naveden kot stranka številka devet, ujeli pa so ga s prisluškovanjem telefonskemu pogovoru, ko se je z nesramno drago prostitutko dogovarjal o ceni. Prostitutko si je naročil v hotel v prestolnico Washington in ker je za opravljanje prepovedanega poklica prestopila državno mejo, je primer padel pod pristojnost zveznega tožilstva.

Doslej so v zvezi s tem podjetjem aretirali že štiri ljudi, glede 48-letnega Spitzerja pa še ni znano, ali se mu obeta podobno. Zanesljivo je le to, da je konec njegove politične kariere le še vprašanje časa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.