Slovenija
22 ogledov

"Skei podpira lenuhe"

Branko Medik s prstom kaže na delavski inšpektorat, Borut Brezovar pa pravi, da Žurnal24 main
Karoserije. Sindikati opozarjajo, inšpekcija našla nepravilnosti, globe neplačane.

Sindikati spet opozarjajo na nevzdržne razmere v podjetju Karoserije, ki se nahaja v industrijski coni nekdanjega Tama. “Franc Unuk, direktor podjetja, nad delavci izvaja mobing, jih ustrahuje, od marca jim niti ne plačuje prispevkov. Iz njih se dobesedno dela norca,” je oster Branko Medik, sekretar sindikata Skei Podravje.

Unuk navedbe zanika in s prstom kaže na sindikat, češ da v podjetju delajo samo zdraho in da s svojimi prijavami uničujejo njihovo družbo.

“Pri nas imamo nekaj lenuhov, ki jih podpira Skei. Medik in drugi iz sindikata Skei podjetju delajo škodo, saj delavce hujskajo proti nam,”
komentira Unuk in dodaja, da delavci 16. v mesecu dobijo plačo ter da z izplačili še niso imeli težav. Od 110 delavcev, ki so zaposleni v Karoserijah, naj bi jih bilo po podatkih vodstva podjetja v sindikat Skei vključenih 40.

Za celo škatlo prijav
Medik pojasnjuje, da imajo na sedežu sindikata celo škatlo prijav na davčno in delovno inšpekcijo, ki se nanašajo na Karoserije. “Mi samo prijavljamo, inšpekcije pa ne naredijo nič,” dodaja.

Borut Brezovar, glavni delovni inšpektor, pa te navedbe zanika s podatki, da so Karoserije lani obiskali trikrat ter Unuka tudi dvakrat oglobili v zvezi z izplačili plač in regresov.

“Samo letos smo omenjenemu delodajalcu izdali že šest plačilnih nalogov, en nadzor v zvezi s sindikalno članarino pa še poteka,”
sklene Brezovar. Direktor Karoserij pa dodaja, da so se na odločbe inšpektorata pritožili in da so jim ugodili, tako da niso plačali niti ene kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.