Slovenija
27 ogledov

Škisova nič več zastonj

škisova tržnica Saša Despot
Že 17. Škisova tržnica bo potekala na letnem telovadišču Narodni dom Ilirija. Prireditev pa letos ne bo več zastonj.

Prireditev Zveza študentskih klubov Slovenije (Škis) pripravlja v sodelovanju s 57 lokalnimi študentskimi klubi. Organizatorji so bili letos prisiljeni uvesti vstopnino "zaradi bistvenega upada proračunskih sredstev v zadnjih letih, naraščajočih organizacijskih stroškov ter zmanjšanja vložka sponzorskih sredstev zaradi težkega finančnega položaja partnerskih podjetij". Za vstopnico bo treba odšteti dva evra. Del sredstev bo namenjenih študentki Nini, ki potrebuje psa sprehajalca.

Prireditev bodo ob 12.15 slovesno odprli predsednik Škisa Jaka Bassanese, minister za izobraževanje, kulturo in šport Jernej Pikalo ter ljubljanski župan Zoran Jankovič, navajajo organizatorji.

Študentski klubi se bodo predstavljali na stojnicah. Popoldne bo potekal animacijski in kulturni program na glavnem odru in celotnem prireditvenem prostoru. V okviru spremljevalnega programa se bodo poleg Škisa predstavile tudi druge študentske organizacije in organizacije za mlade, ki bodo poskrbele za dejavno udejstvovanje pri nagradnih igrah v njihovih kotičkih. Na mednarodnem otočku pa se bo predstavilo 19 držav, s čimer želijo organizatorji pripomoči k širitvi medkulturnega dialoga izven naših meja.

V več kot sedmih urah večernega programa se bo na koncertnem odru zvrstilo devet glasbenih skupin, glasba na malem odru pa bo namenjena ljubiteljem elektronske glasbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.