Slovenija
27 ogledov

Sklad je deložiral 19 družin

kljuka, vrata Shutterstock
Tožba. Samohranilka na sodišču. Če ne bo odplačala dolga, bo pristala na cesti.

Danes se je na koprskem sodišču znašla mati samohranilka V. K., ki jo toži republiški stanovanjski sklad. Ker ne plačuje najemnine, je sklad zahteval izselitev in odpoved najemne pogodbe. "Sem bolna, prejemam minimalno plačo, najemnina znaša 224 evrov na mesec. Ne zmorem več, nekdanji mož ne plačuje preživnine, agonija se vleče, dolga se mi je nabralo za štiri tisoč evrov," povzema svojo stisko. Za zdaj ji ne bo treba na cesto, saj ji je danes sklad prek dogovora s pooblaščencem, ki so ga poslali na sodišče, dal čas, da svoj dolg odplača do septembra.

Otroke "na varno"

Republiški stanovanjski sklad je lani do konca izvršil 19 deložacij. Pri teh pomagajo izvršitelji, centri za socialno delo pa, "če je treba, otroke do ureditve razmer spravijo na varno". "Pri teh postopkih vse najemnike obravnavamo enakopravno, upoštevamo vse olajševalne okoliščine ter imamo razumevanje do gmotne in socialne stiske," pravijo pri skladu. Poudarjajo, da lahko vsak najemnik na centru za socialno delo prosi za subvencijo najemnine. "A pred tem je treba poravnati vse dolgove za nazaj, tako najemnino kot stanovanjske stroške. Iz začaranega kroga je težko," poudarjajo na koprskem centru.

Komentarjev 9
  • nina 20:27 09.junij 2013.

    Zdaj imamo našo preljubo samostojno tajkunsko-skorunpirano po prijateljkih vezah službe in dobro plačana nedelavna mesta,brezposelnost na drugi strani plače delavcev dol,če jo sploh imaš.šolstvo na nuli.zdravstvo je še bolj v riti upokojenci brez karitas in rkc komaj preživijo res žalostno ...prikaži več kam so nas pripeljali naši nesposobneži levi ali desni vsi so za v školjko in spustit vodo.

  • franke 10:21 29.januar 2013.

    DRAGEC PA KAJ SPRAŠUJEŠ SI TUDI TI TAJKUN?

  • suzana.kos 09:59 29.januar 2013.

    se vidi, da ne poznaš realnosti...